Data/IT

PostNord

”Jag har överraskats av hur mycket man kan lära sig här”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Marcio på PostNord står i en korridor. Han lutar sig mot räcket och tittar in i kameran.

Data/IT

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Felicia Yllenius

Det var alla utvecklingsmöjligheter som gjorde att Marcio Arango Torres valde att börja på PostNord.

Sedan Marcio Arango Torres började på PostNord har han mött ett stort antal kol­legor från olika avdelningar, varav många med lång erfarenhet inom företaget.
– Jag har överraskats av hur mycket man kan lära sig på PostNord. Jag har mött många som har arbetat i bolaget i 30, 40 år i olika roller och de pratar gott om arbetsgivaren, ger råd och visar hur en karriär inom bolaget kan se ut. Det säger mycket om hur stabilt PostNord är. Om fem år vill jag kanske jobba inom digitalisering och då har jag möjlighet att gå mot det spåret, säger han.

Marcio Arango Torres

Titel: Produktionsspecialist.

Utbildning: Ekonomi och logistik. Södertörns högskola, examen 2018.

Hur ser du på framtiden? ”Mitt mål är att lära mig mycket så att jag kan bidra till den digitala omvandlingen som sker i många branscher och specifikt i logistikbranschen.”

Marcio har tidigare erfarenhet av master data och processer och fortsätter med det på PostNord. Han beskriver sig som länken mellan hanteringen av databasen och bemanningen ute i produktionen.
– Jag kommer även att jobba mer processinrik­tat och då behöver jag förstå helheten och hur alla system hänger ihop för att kunna ta beslut. Den främsta orsaken till att jag valde PostNord är att det finns mycket att lära sig här och att jag kan växa i bolaget karriärmässigt. Utvecklingsmöjlig­heterna är många och man stöttar varandra i det.

Företag behöver inkludera människor med olika bakgrunder.

Mångfald och inkludering är en viktig del i PostNord:s hållbarhetsarbete, och kontinuerliga dialoger förs bland annat i företagets chefs­ och talangutbildningar.
– Företag behöver inkludera människor med olika bakgrunder. För mig som utlandsfödd, icke vit och icke straight är det viktigt att känna mig bekväm och välkomnad av arbetsgivaren. Vi på PostNord har dessutom många samarbeten med folk som har sitt ursprung i andra länder, exempelvis Indien, USA och England, säger Marcio.

PostNord har ett ständigt fokus på arbetsmiljön och medarbetarnas hälsa.
– Mina chefer och kollegor är väldigt ödmjuka och månar om mig. De är välkomnande och visar respekt för den jag är, säger Marcio och fortsätter:
– Jag är 26 år och tillhör generationen som an­ser att den mentala hälsan är viktig. Jag är i början av min karriär och vill hålla en långsiktig balans mellan arbetet och privatlivet.

Text: Tina Lindström Carlsson

PostNord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 221123
Christoffer Fransson på PostNord.
Foto: André de Loisted
PostNord
”Det var ett lätt beslut att återvända till PostNord”
Läs mer
PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer
PostNord
”Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra”
Läs mer
Thomas på PostNord står vid ett räcke och vilar armbågen. Han tittar in i kameran och ler.
PostNord
”Vi måste snabbt kunna ställa om och bryta gamla vanor”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer