Data/IT

PostNord

”Jag har överraskats av hur mycket man kan lära sig här”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Marcio på PostNord står i en korridor. Han lutar sig mot räcket och tittar in i kameran.

#35

Data/IT

Nykomling loggaÅrets nykomling
De tre nytillkomna arbetsgivare som placerat sig högst i årets rankingar.

Foto: Felicia Yllenius

Det var alla utvecklingsmöjligheter som gjorde att Marcio Arango Torres valde att börja på PostNord.

Sedan Marcio Arango Torres började på PostNord har han mött ett stort antal kol­legor från olika avdelningar, varav många med lång erfarenhet inom företaget.
– Jag har överraskats av hur mycket man kan lära sig på PostNord. Jag har mött många som har arbetat i bolaget i 30, 40 år i olika roller och de pratar gott om arbetsgivaren, ger råd och visar hur en karriär inom bolaget kan se ut. Det säger mycket om hur stabilt PostNord är. Om fem år vill jag kanske jobba inom digitalisering och då har jag möjlighet att gå mot det spåret, säger han.

Marcio Arango Torres

Titel: Produktionsspecialist.

Utbildning: Ekonomi och logistik. Södertörns högskola, examen 2018.

Hur ser du på framtiden? ”Mitt mål är att lära mig mycket så att jag kan bidra till den digitala omvandlingen som sker i många branscher och specifikt i logistikbranschen.”

Marcio har tidigare erfarenhet av master data och processer och fortsätter med det på PostNord. Han beskriver sig som länken mellan hanteringen av databasen och bemanningen ute i produktionen.
– Jag kommer även att jobba mer processinrik­tat och då behöver jag förstå helheten och hur alla system hänger ihop för att kunna ta beslut. Den främsta orsaken till att jag valde PostNord är att det finns mycket att lära sig här och att jag kan växa i bolaget karriärmässigt. Utvecklingsmöjlig­heterna är många och man stöttar varandra i det.

Företag behöver inkludera människor med olika bakgrunder.

Mångfald och inkludering är en viktig del i PostNord:s hållbarhetsarbete, och kontinuerliga dialoger förs bland annat i företagets chefs­ och talangutbildningar.
– Företag behöver inkludera människor med olika bakgrunder. För mig som utlandsfödd, icke vit och icke straight är det viktigt att känna mig bekväm och välkomnad av arbetsgivaren. Vi på PostNord har dessutom många samarbeten med folk som har sitt ursprung i andra länder, exempelvis Indien, USA och England, säger Marcio.

PostNord har ett ständigt fokus på arbetsmiljön och medarbetarnas hälsa.
– Mina chefer och kollegor är väldigt ödmjuka och månar om mig. De är välkomnande och visar respekt för den jag är, säger Marcio och fortsätter:
– Jag är 26 år och tillhör generationen som an­ser att den mentala hälsan är viktig. Jag är i början av min karriär och vill hålla en långsiktig balans mellan arbetet och privatlivet.

Text: Tina Lindström Carlsson

PostNord

PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. PostNord säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar PostNord förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden.

Dela det här inlägget

PostNord Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Thomas på PostNord står vid ett räcke och vilar armbågen. Han tittar in i kameran och ler.
PostNord
”Vi måste snabbt kunna ställa om och bryta gamla vanor”
Läs mer
PostNord
”När jag började här förstod jag genast hur mycket PostNord gör”
Läs mer
PostNord
”Jag får vara med och driva förändringen hela vägen”
Läs mer
Svenska Spel
”Vi har utvecklat en algoritm som kan upptäcka riskfyllt spelande”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer