2019-05-22

”Bravidaskolan är som en godispåse fylld med utbildningar”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Julia Sjöberg

Amer Hadic, Bravida sitter vid bordet med ritningar

Amer Hadzic började på Bravida som trainee, blev därefter projektledare för att sedan som chef bygga upp en avdelning från grunden. Nu axlar han rollen som projektchef för stora projekt.

Amer Hadzic började på Bravidas traineeprogram BraIngenjör 2011. Han anställdes som entreprenadingenjör och antog snart rollen som projektledare. Därefter gick han vidare som avdelningschef i Varberg där han byggde upp en avdelning, som på bara två år gick från sju till 27 anställda. Den 1 april i år tillträdde han som Bravidas projektchef för Karlatornet i Göteborg som kommer att bli – inte bara Göteborgs – utan Nordens högsta byggnad. – Det är en otroligt spännande utmaning. Jag började vid årsskiftet samtidigt som jag lämnade över till min dåvarande servicechef som fick möjlighet att bli avdelningschef. Jag är ödmjuk inför min nya roll och inser att jag har mycket att sätta mig in i. Men det är bara kul. Vi är ett fantastiskt lag och vi har redan haft många intressanta möten.

Amer Hadzic

Titel: Projektchef.

Utbildning: Byggingenjör, Högskolan i Halmstad, examen 2009.

Vad gör du helst på fritiden? ”Jag tränar mycket – gym, crossfit och cykling. Jag tycker om att laga mat och göra allt från små utflykter till längre resor.”

Berätta om ett tillfälle då du var extra stolt över din insats?

– Det var resan jag gjorde med Varbergs ventilationsavdelning, som blev en av Hallands största ventilationsfilialer. Vi byggde upp avdelningen mer eller mindre från grunden. Det var roligt att lära sig hur man jobbar med våra ledningssystem på service och entreprenad, vi satte själva spelreglerna och anställde duktiga tjänstemän och tekniker. Vi blev ett fantastiskt bra gäng med en god stämning i laget och vi uppskattades av kunderna – det är jag väldigt stolt över.

Hur var ditt år som trainee?

– Det gav mig en djupare förståelse för Bravida, jag mötte ledare på olika nivåer, träffade kollegor i Norge och fick en inblick i olika avdelningar som inköp, HR och marknad. Inte minst gav det mig ett brett nätverk och förståelse för olika kompetenser som finns inom företaget. Vi fick även en hel del utbildningar inom exempelvis ledarskap och försäljning.

”Alla strävar efter att jobba åt samma håll.”

Ni ökar i popularitet bland studenter och young professionals. Varför det, tror du?

– Möjligheten att utvecklas. Du kan exempelvis gå mot att bli projektledare, linjechef eller specialist, och fördjupa dig inom ekonomi, HR eller marknad. Verksamheten är decentraliserad och därför finns det också många vägar att gå. Allt beror på individens engagemang och egna ambitioner att utvecklas. Vi har även Bravidaskolan som är som vår egen godispåse fylld med olika utbildningar.

Hur skulle du beskriva stämningen på företaget?

– Bravida är ett stort företag – men det känns inte så. Man har förstått att personalen är allt man har och ser därför till att de har det bra och vill fortsätta utvecklas inom företaget. Företagets värdeord och arbetssätt återkommer genom hela organisationen och alla strävar efter att jobba åt samma håll. Varje lokalt kontor är som sitt eget företag, vilket ger en frihet. Man har samtidigt det stora företagets muskler och verktyg i ryggen för att kunna jobba på ett bra sätt.

Vad är roligast med ditt arbete?

– Det är att jag jobbar med så många olika människor. Det händer saker hela tiden och är en otroligt rolig miljö att vara i.

Bravida

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. ​ Antal medarbetare: Vi är drygt 11 000 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, varav cirka 6 000 i Sverige.​

Läs mer: www.bravida.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

BillerudKorsnäs
“Det känns bra i hjärtat att jobba på ett företag som bryr sig”
Läs mer
Trafikverket
Trafikverket framtidssäkrar järnvägen
Läs mer
Göteborgs Stad
”Ett ambitiöst projekt som lyfter nya frågor i byggsektorn”
Läs mer
One Nordic
”Jag är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Din karriär
Är du Årets Student 2021?

Tanya Singh vann Årets tech-tjej 2020, är det du som vinner i år?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer