2019-12-09

Årets nykomling

Accountor

Accountor är en aktör att räkna med

Text: Tina Lindström Karlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Anna-Karin Lindeberg och Sofie Bley Claesson står i en lokal med flera Accountor-bilder i bakgrunden.

Talent Excellence Awards 2019

Årets nykomling

Accountor, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR, digitaliserar sin verksamhet. De har exempelvis byggt upp ett koncerngemensamt laboratorium ”A+ Lab” som fokuserar på artificiell intelligens och robotisering.

Accountor har en internationell räckvidd genom närvaro i sju länder och bildar tillsammans med kontoren i Sverige ett starkt outsourcingföretag. Accountor hjälper kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Anna-Karin Lindeberg, marknadskommunikationsansvarig, och Sofia Bley Claesson, HR-chef, bidrar till att stärka varumärket.

– Under de senaste åren har Accountor vuxit genom ett antal förvärv. Från att tidigare varit känt under olika företagsnamn är fokus nu på att utveckla gemensamma värden och stärka vårt varumärke, säger Anna-Karin. – Medarbetarna kommer från olika kulturer och bakgrunder, det finns en fantastisk bredd och vi försöker förmedla det på olika sätt, säger säger Sofia. – Har man den bredden blir det en spännande arbetsplats och vi kan tillgodose kundernas behov på ett bättre sätt, säger Sofia.

Anna-Karin Lindeberg

Titel: Head of Marketing and Communications

Utbildning: Fil. kand. i företagsekonomi, Örebro universitet, examen 1994.

Hur gör du för att koppla av? ”Jag tycker om att vara med min familj, resa och segla. När jag seglar blir jag väldigt avkopplad – det är elementen och jag.”

Bygger en stark kultur

Accountor med sina drygt 300 anställda på åtta orter i Sverige har utsetts till vinnare i kategorin Årets nykomling.

– Vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag hela sex år i rad. Vi kom på tio i topp bland ekonomistudenter när de valde vilka företag som de ansåg vara attraktiva att arbeta och göra karriär på. Det gör oss väldigt stolta och det känns som ett erkännande av vårt arbete, säger Anna-Karin och fortsätter:

– Det är viktigt att jobba för att alla anställda ska känna sig sedda vilket alltid är en utmaning i en verksamhet som finns på flera orter. Människor vill se och möta andra människor. Varje månad lyfter vi fram ”Månadens konsult” som vi presenterar både internt och externt, för att man ska få en uppfattning om hur det är att arbeta hos oss. Och att HR och marknad jobbar tillsammans för vårt gemensamma varumärke är en del av framgången, säger Anna-Karin.

– Det är vår strävan att bygga en företagskultur där det är högt i tak och våra konsulter känner att de kan uttrycka vad de behöver för att trivas och göra ett bra jobb. Här är vi på väg men det finns förstås mycket kvar att göra. Vi har jobbat med ledarskapet på Accountor och att synliggöra våra värderingar. Det ligger oss varmt om hjärtat, säger Sofia.

Sofia Bley Claesson

Titel: HR-chef

Utbildning: Fil. kand. i företagsekonomi, Uppsala universitet, examen 1992.

Boktips: ”Boken ’Fem felfunktioner’ av Patrick Lencionoi för att den på ett praktiskt och handgripligt sätt visar hur man får ihop trivsamma, effektiva och välfungerande team.”

Är synliga inom sitt expertområde

Accountor möter kontinuerligt studenter på högskolor och universitet runt om i landet och är aktiva i olika sociala kanaler.

– Vi bidrar även med kunskap. Ett exempel är våra uppskattade webbinarium inom skatt, lön och HR där våra erfarna konsulter delar med sig av sin expertis. Även externa företag väljer att delta på dem, och det är väldigt kul att se, säger Sofia.

Digitaliserar verksamheten

Det pågår en rad initiativ på Accountor i digitaliseringens spår. Ett exempel är ”A+ Lab” – ett koncerngemensamt laboratorium som jobbar med artificiell intelligens, digitalisering och robotisering.

– Vi är i ett spännande skede vad gäller digitalisering, och där har vi mycket intressant på gång. Det innebär att vi kontinuerligt behöver hålla oss uppdaterade inom området för att kunna ge våra kunder ännu bättre service, säger Anna-Karin.

Accountor

Accountor är en del av Accountor Group. I Sverige är Accountor ett av de störstabolagen inom redovisning, lön och HR. Företaget har drygt 300 anställda konsultersom arbetar med löneadministration, redovisning, skatterådgivning och HR-tjänster. Accountor finns på 8 orter: Stockholm (huvudkontor), Västervik, Gävle, Lund, Göteborg, Uppsala, Karlstad och Karlskoga.Läs mer: www.accountor.com/sv/sweden/karriar

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Felicia och Åsa står utomhus på en gångväg i en park med höstträd i bakgrunden.
AkzoNobel
AkzoNobel målar världen i färg
Läs mer
Arbetsförmedlingen
IT högsta prioritet på Arbetsförmedlingen
Läs mer
Paulina Persdotter Örtendahl, Rise
RISE
Hjärnkraft skapar innovation på RISE
Läs mer
Jessica Levander och Maria Jalvemo sitter i färgglada blusar i en stor lila soffa.
Svenska kraftnät
Jämställdhet tongivande på Svenska kraftnät
Läs mer