2019-12-02

Årets employer branding-person

DNB

Äkthet är nyckeln i DNB:s varumärkesbyggande

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Talent Excellence Awards 2020

Årets employer branding-person

Ett långsiktigt employer branding-arbete i kombination med en ärlig kommunikation. Det är vad som gjort DNB till ett attraktivt val bland de talanger som har siktet inställt på finansbranschen.

Trots att DNB är Norges största finanskoncern är bolaget fortfarande en uppstickare i Sverige. Och det är något som kommer med många fördelar enligt Tobias Bedinger, HR Advisor på DNB.

 

– Vi är 400  anställda utspridda på tre olika kontor, varav de flesta sitter i Stockholm men även två mindre kontor i Malmö respektive Göteborg. Vi har kvar den entreprenöriella känslan i filialen. Det innebär att beslutsvägarna är korta och att kulturen inte är hierarkisk. Sedan har vi fortfarande styrkan av en stor koncern i ryggen, vilket gör att det finns många möjligheter till utveckling.

 

 

Tobias Bedinger

Titel: HR Advisor.

Utbildning: HR samt Företagsekonomi, Stockholms universitet, examen 2015.

Vad gillar du att göra på fritiden? ”Jag är mycket idrottsintresserad. Annars försöker vi åka till vårt landställe i Stockholms skärgård så ofta vi kan.”

Ärlig kommunikation

Tobias är del av ett HR-team på fem personer, vilket innebär att han får arbeta brett med HR-frågor – och då bland annat med employer branding. Han beskriver deras varumärkesarbete som långsiktigt och ständigt pågående.

 

– Vi är noga med att vara ärliga i vår externa kommunikation för att kandidater ska få en så korrekt bild av oss som möjligt. Vi lyfter till exempel att vi arbetar dedikerat med hållbarhet och jämställdhet, men betonar även att det finns mycket som vi behöver göra bättre. Det tror jag ger en trovärdighet som många uppskattar.

En bransch i förändring

För att öka kännedomen om DNB bland studenter görs en mängd olika aktiviteter. DNB är bland annat en av huvudsponsorerna till studentnätverket Women’s Career Network. Utöver det har banken ett Internship Program som marknadsförs flitigt. Tobias ser programmet som ett sätt att få in unga människor med nya tankesätt och idéer i företaget – samtidigt som DNB får ambassadörer ute på högskolor och universitet.

 

– Programmet ger möjligheten att arbeta på någon av våra olika avdelningar under cirka åtta till tolv veckor. De allra flesta som vi tar in är studenter och redan från dag ett får de möjlighet att ta ansvar och bidra till vår verksamhet. Samtidigt får de en bra inblick i hur det är att arbeta på en bank och i finansbranschen som helhet, säger han och tillägger:

 

– Det är en spännande bransch som nu genomgår stora förändringar. Den går från ganska konservativ till mer nytänkande. Nya konkurrenter och nya tekniska lösningar innebär att vi måste vara mycket mer snabbfotade än förr, vilket såklart gör det till en rolig tid att arbeta här.

Internationellt utbyte

DNB jobbar mycket med intern mobilitet och att det är många som flyttar mellan avdelningarna internt, både inom Sverige och internationellt.

 

– Vi har en stor internationell närvaro och finns i 17 länder. Många väljer att jobba utomlands, och då kan man vara borta allt från några månader till flera år. Vi ser det som något mycket positivt att man får inblick i hur andra kontor arbetar och att man sedan tar med sig den kunskapen tillbaka. Jag var till exempel själv i Oslo förra året i några månader för att se hur HR-avdelningen jobbar där. Det var en värdefull upplevelse som jag fick mycket utbyte av.

DNB

DNB är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Koncernen är sedan lång tid klart marknadsledande i Norge. I dag är flera av DNBs verksamhetsområden representerade i Sverige; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease. DNB erbjuder de flesta tjänster och produkter som efterfrågas av svenska medelstora och stora företag samt institutioner. I dag arbetar cirka 400 personer på DNB i Sverige. Läs mer: www.dnb.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Arto Pitkaniemi, Göteborgs energi
Göteborg Energi
Göteborg Energi – en långsiktig samhällsbyggare
Läs mer
Åsa Gidsäter Roos står i Essitys lokaler med en hylla och tv-skärmar bakom sig.
Essity
Så bidrar Essity till en bättre värld
Läs mer
Falck Emergency AB
”Nomineringen går till alla medarbetare och chefer inom Falck”
Läs mer
Gustav Lilliebrunner, ESAB
ESAB
”För att bli en bra ingenjör måste du förstå slutanvändaren”
Läs mer