2019-12-02

Årets HR-direktör

Dina försäkringar

Arbeta för en tryggare värld på Dina Försäkringar

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Anne-Marie Dangler står framför Dina Försäkringar-loggan.

Talent Excellence Awards 2019

Årets HR-direktör

Som medarbetare på Dina Försäkringar bidrar du till ett tryggt, väl fungerande och stabilt samhälle. Bolagets viktiga samhällsfunktion är något som HR-chefen Anne-Marie Dangler trycker på i sitt employer branding-arbete.

Hösten 2011 lämnade Anne-Marie Dangler, som har blivit utsedd till Årets HR-direktör inom employer branding, en lång karriär inom försäkringsbranschen bakom sig för att vidga sina vyer och testa på något nytt. När rollen som HR-chef för Dina Försäkringar dök upp för tre år sedan bestämde hon sig för att det var dags att återvända.
– Jag gillade tanken på att arbeta för ett försäkringsbolag eftersom själva grundtanken är god och tjänar ett högre syfte, Försäkring påverkar alla människor och alla delar av samhället. Att vara kundägda motiverar extra.

Anne-Marie Dangler

Titel: HR-chef
Utbildning: Informations- och kommunikationsteknik, Stockholms universitet, examen 1984.
Vem är din förebild? ”Ingvar Kamprad för hans fantastiska employer branding arbete”

Gamla anor

Dina Försäkringar bildades redan 1768 och består av elva försäkringsbolag runt om i Sverige, med kontor utspridda på cirka 40 platser. Anne-Marie är del av det gemensamma servicebolag som har kontor på Skeppsbron i Stockholm.
– Det är väldigt intressant att jobba på ett företag med gamla anor och gedigen erfarenhet. Dina Försäkringar började med att försäkra lantbruk mot bränder för att sedan fortsätta med bilar, båtar och traktorer. Under alla år har vi följt samhällsutvecklingen.

Stora möjligheter att påverka

När Dina Försäkringar är ute och pratar med studenter eller bjuder in till studiebesök, är de noga med att visa på alla de spännande roller som finns inom bolaget. Här kan man arbeta med allt från IT och produktutveckling till kommunikation och juridik.
– Eftersom vi är så pass små finns det kanske bara en eller två personer inom en specifik funktion, vilket innebär att man får jobba brett inom sin roll och har stora möjligheter att påverka. Man försvinner inte i mängden, vilket lätt blir fallet på ett större bolag.

Förutom att visa på den stora bredd medarbetarna har i sina olika roller, jobbar Dina Försäkringar mycket med att nå ut med vilken viktig samhällsfunktion försäkringar har.
– Som medarbetare på ett försäkringsbolag är du med och bidrar till att människor kan sova lite tryggare på natten och att de vågar starta företag eller köpa exempelvis ett hus eller en bil.

Stor intern rörlighet

Dina Försäkringar arbetar hela tiden med kompetensutveckling, och som medarbetare har man tillgång till både e-kurser och lärarledda utbildningar. För de som vill gå vidare i karriären finns en mängd olika vägar att gå.
– Vi har en viss intern rörlighet, men den kunde vara bättre eftersom det finns goda möjligheter för projektarbete, uppdrag och jobbrotation.

Trots att Dina Försäkringar består av flera olika bolag, delar man i grund och botten samma värdegrund. Kulturen handlar om att vara nytänkande, engagerade och nära kunden.
– Vi arbetar nära våra kunder, både digitalt och fysiskt, och utvecklar produkter som passar den utveckling som sker i samhället. Vårt fokus på innovation har varit en del av bolaget ända sedan det startades.

Dina försäkringar

Dina är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Dina finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Antal medarbetare: Cirka 450 i hela Dina gruppen varav 180 medarbetare på Dina Försäkring AB. Söker just nu: Compliance officer. Finns i: Cirka 40 orter runt om i Sverige.

Läs mer: www.dina.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Anna-Karin Lindeberg och Sofie Bley Claesson står i en lokal med flera Accountor-bilder i bakgrunden.
Accountor
Accountor är en aktör att räkna med
Läs mer
EVRY
På EVRY bor det lilla i det stora
Läs mer
Trafikverket
Trafikverket gör Sverige närmare
Läs mer
Johan Färnstrand står utomhus på en gångbro med höstträd och byggnader i bakgrunden.
Region Gävleborg
Region Gävleborg gör skillnad på riktigt
Läs mer