2019-09-12

Årets employer branding-företag

Consat Engineering

”Årets Employer Branding-företag – lagarbete lönar sig!”

Text: Camilla Rindås

Foto: Consat

Consats vd Martin Wahlgren framför fotoväggen under Universum Awards med priset Årets Employer branding-företag i handen.

Spring Awards 2019

Årets employer branding-företag

På Consat finns många olika projekt att jobba med och gemensamt för dem alla är innovation.

Consat-gruppen består av fem dotterbolag med huvudverksamhet inom IT och teknik. Bolaget verkar även inom energi och Life Science samt inom uppkopplade ITS-system för kollektivtrafik. Under 2019 startades dessutom ett nytt innovationsbolag inom koncernen.
– Vi tror och bygger vår framgång genom innovation, och agerar ofta genom att proaktivt sälja in nya idéer och koncept. När vi ser att en del av verksamheten är redo för nästa steg så startar vi ett nytt bolag som helt kan fokusera på sin uppgift, säger Martin Wahlgren, vd på Consat.

Martin Wahlgren

Titel: Vd
Utbildning: Halmstad universitet, 1992-1995.
Vilket är ditt smultronställe i Sverige? ”Björnsängen på Nordkoster, Sveriges mest magiska strand. Jag har vindsurfat i mer än 35 år och sett många stränder. Björnsängen är unik!”

Vad är utmärkande med att jobba på Consat?

– Ibland brukar jag säga att vi är ”sjukt” intresserade av teknik. Här får man arbeta med passionerade kollegor som delar intresset för teknik. Vi genomför många spännande projekt som ofta spänner över flera teknikområden. Exempelvis gjorde vi all el och mjukvara till Volvos första elbil C30Electric. Vi har utvecklat vävmaskiner för kolfiber, 3D-skrivare som skriver ut i metall, självkörande bilar och ovanpå detta är vi ett av världens absolut ledande bolag inom ITS-system för kollektivtrafik.

Hur skulle du beskriva kulturen hos er?

– Lagspel är viktigt för oss – man vinner inga matcher själv. Det gäller att få ihop team där alla får möjlighet att bidra. Sedan är det viktigt att skratta och ha roligt också! – Consat har blivit utvalda sju år i rad som ett av Sveriges 100 främsta karriärsföretag. Under våren har vi blivit framröstade som en av Västsveriges tre intressantaste arbetsgivare samt lyckats vinna utmärkelsen Årets Employer Branding-företag 2019 – ett bevis på att hårt lagarbete vinner i längden!

Consat Engineering

Consat genomför tvärfunktionella projekt och uppdrag inom fordon, industri, IT, energi, life Science och ITS för kollektivtrafik. Consat grundades 1986 och har i dag mer än 200 medarbetare. För sjätte året i rad har företaget fått utmärkelsen ”Karriärföretag 2018”, som är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalitet i sitt employer branding-arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjlighetertill sina medarbetare. Läs mer: www.consat.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Södersjukhuset
Prestigelöshet och engagemang SöS framgångsrecept
Läs mer
Anna Bittner, HR-direktör och kollegan Joachim Danielsson, stadsdirektör ler in i kameran. I bakgrunden breder Uppsala stad ut sig, båda nybyggnationer och den ikoniska domkyrkan.
Uppsala kommun
Gediget samarbete bakom framgång i Uppsala kommun
Läs mer
Sten Wallin, vd, i en av ESAB:s fabriker klädd i skyddshjälm och kostym.
ESAB
Anrika ESAB har alltid en fot i framtiden
Läs mer
Almis HR-direktör Eva Ottne står utanför entrén klädd i kavaj och vit blus.
Almi Företagspartner
Almi bidrar till företagens framgång
Läs mer