2019-10-10

Årets kvinnliga förebild

SAAB

Årets Kvinnliga Förebild – Emma Dahlin

Text: Felicia Yllenius

Foto: Felicia Yllenius

Årets professionals

Årets kvinnliga förebild

Vad betyder det här priset för dig?

Det är en bra fråga! Det är jättehäftigt att få det här priset, och det betyder ju att jag måste fortsätta att vara en kvinnlig förebild, samt fortsätta kämpa för det jag har kämpat för hittills – att få yngre tjejer att inte vara rädda för att tycka om teknik.

Varför tror du att du vann, berätta mer om vägen hit?

Oj, jag hade faktiskt inte förväntat mig det här först, men jag tror att jag har nått ända hit för att jag verkligen har kämpat, samtidigt som jag studerat, för att försöka få gymnasietjejer att utforska ifall teknik är någonting för dem. Det betyder ju att jag ändå lagt ner en hel del av min själ i att försöka göra ett så bra event som möjligt för att få gymnasieelever att få en så bra bild som möjligt av hur det är att plugga till ingenjör.

Vad är nästa steg?

Nästa steg är att vi kommer att arrangera Camp Vera igen, ett Camp Vera 2.0, och det här priset gör ju verkligen att jag vill vara med att utveckla den här helgen till något ännu bättre och visa att det finns kvinnliga förebilder för unga tjejer som pluggar teknik.

SAAB

Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och civil säkerhet. Vi utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas föränderliga behov. Vi finns representerade i cirka 30 länder och våra lösningar, produkter och tjänster säljs till mer än 100 länder. Våra viktigaste marknader är Europa, Sydafrika, Asien, Australien och Nordamerika.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Foto: Felicia Yllenius
Trafikverket
Årets Miljöinnovatör – Faizal Luttamaguzi
Läs mer
Foto: Felicia Yllenius
CGI
Årets IT-kvinna – Carolin Solskär
Läs mer
Foto: Felicia Yllenius
COWI
Årets Projektledare inom samhällsbyggnad – Malin Klintborg
Läs mer
Foto: Felicia Yllenius
SAAB
Årets Kvinnliga Förebild – Saira Alladin
Läs mer