2019-10-10

Årets miljöinnovatör

Trafikverket

Årets Miljöinnovatör – Faizal Luttamaguzi

Text: Felicia Yllenius

Foto: Felicia Yllenius

Årets professionals

Årets miljöinnovatör

Vad betyder det här priset för dig?

Det betyder att hårt arbete lönar sig. Jag brukar skämta om att jag är permanent nykär i Stockholm, för man jobbat jättehårt för att visa upp det bästa av Stockholm och både trafik och miljö är ju en del av det. Vi har nu lyckats få till kunder som ser det på samma sätt som vi, och det betyder väldigt mycket.

Varför tror du att du vann, berätta mer om vägen hit?

Jag fick för mig att starta eget för fem år sedan, just för att jag ville visa upp det bästa av Stockholm. När jag då frågade turister varför de valt just Stockholm svarade de oftast att de hört att det var tryggt och hållbart. Vad innebär det egentligen att min stad är hållbar? Den frågeställningen blev grunden till Wooden Bike Tour. Vi ville helt enkelt ge turister en möjlighet att få se det bästa av Stockholm på ett så hållbart sätt som möjligt. Så hållbara cyklar av trä kändes som ett klockrent sätt att upptäcka Stockholm på.

Vad är nästa steg?

Det vi märkt är att cykeln i sig är ett naturligt samtalsämne, folk stoppar oss på gatan för att de är nyfikna, och det i sig har genererat en massa roliga samarbeten. Så nästa steg är helt enkelt att utveckla fler samarbeten, allt från restauranger, statliga myndigheter och individer. Vi går in med ett öppet sinne och ber alla som vill vara med i hållbarhetsrörelsen att höra av sig, för vi vill samarbeta!

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Läs mer: www.trafikverket.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Foto: Felicia Yllenius
SAAB
Årets Kvinnliga Förebild – Saira Alladin
Läs mer
Foto: Felicia Yllenius
SAAB
Årets Kvinnliga Förebild – Emma Dahlin
Läs mer
Foto: Felicia Yllenius
COWI
Årets Projektledare inom samhällsbyggnad – Malin Klintborg
Läs mer
Foto: Felicia Yllenius
CGI
Årets IT-kvinna – Carolin Solskär
Läs mer