Årets innovatör

Samsung

”Att våra produkter påverkar så många gör det extra roligt”

Text: Charlotte Lund Phalén

Foto: Kristofer Hedlund

Nominerade 2020

Årets innovatör

Samsungs internationella prägel och stora kontaktytor är stimulerande, menar Fredrik Pantzar.

Fredrik Pantzar hade gedigna erfarenheter av teknikbranschen i bagaget när han började som försäljningschef på Samsungs nordiska enhet för nio år sedan. Dessförinnan hade han jobbat som produktchef och Key Account Manager på HP i elva år. Sedan dess har flera spännande roller på Samsung avlöst varandra, bland annat den som marknadschef och som produktchef mot privat- och företagssidan. 

Hur kan en typisk arbetsdag se ut?

– Det finns inga typiska dagar, alla dagar skiljer sig väldigt mycket. På måndagen kan jag stå på en scen i Oslo och hålla föredrag, på tisdagen sköta medarbetarsamtal på kontoret och senare i veckan resa till Sydkorea tillsammans med en kund. 

Hur ser möjligheterna till karriärutveckling ut på Samsung?

– Möjligheterna att byta roll och göra karriär inom Samsung är väldigt goda. Det är ännu tydligare i dag än när jag började här för snart tio år sedan. Du kan ändra inriktning och välja om du vill göra karriär som chef eller som icke chef. Ibland kan du behöva stanna upp för att implementera något, men utan att för den sakens skull vilja gå ner i lönegrad. Jag vet själv inte hur mitt nästa karriärsteg ser ut. Kanske blir det ett nytt spännande projekt? 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är bredden och känslan när du ringer en potentiell kund och alltid känner dig välkommen. Du är efterfrågad, både av slutkund och som samarbetspartner. 

Fredrik Pantzar

Titel: Civilekonom. 

Utbildning: Stockholms universitet, civilekonom, inriktning småföretags-ekonomi, examen 1996. 

Vad gör du på fritiden? 

”Jag kopplar av med familjen. Vi är så ofta vi kan på vårt lantställe och däremellan så spelar jag golf.”

Berätta om något du är stolt över!

– Jag är stolt över att jobba på ett stort globalt företag som påverkar många människor. Exempelvis genom det ”Smarta hemmet” som består av en värld full av smarta enheter som du kan koppla ihop för att förenkla tillvaron, exempelvis din Smart TV, högtalare och kylskåp. Vår vision för 2020 är ”Inspirera världen, skapa framtiden”. 

Vilket råd hade du velat ge dig själv som ny på jobbet?

– Att lära känna så många som möjligt och skapa allianser på flera håll. För att driva projekt och nå framgång krävs kompletterande kompetens, därför behöver du allierade som har de kunskaper du saknar. 

Samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 320 671 medarbetare i 73 länder, och en årlig försäljning på 213 miljarder dollar, 2017. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. Läs mer: www.samsung.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Anna Markelius på Accenture står utomhus och ler in i kameran.
Accenture
Accentures medarbetare leder digital innovation
Läs mer
Anna Sävinger Åslund, personaldirektör Essity, står och samtalar med en kollega. I bild ser man Essitys produkter som exempelvis Tena.
Essity
En hållbar karriär för unga som vill göra skillnad
Läs mer
Sector Alarm
Sector Alarm söker rätt människor – inte perfekta cv:n
Läs mer
Tetra Pak
Innovationsklimat och hållbarhet lockar till Tetra Pak
Läs mer