2019-12-02

Årets innovatör

Mycronic

En ny framgångsrik karriärmodell på Mycronic

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Mikaela Näslund står på Mycronics kontor med en tv-skärm i bakgrunden.

Talent Excellence Awards 2019

Årets innovatör

Tydliga karriärvägar och möjligheten att arbeta med spjutspetsteknologi i en global miljö lockar många nya talanger till high tech-bolaget Mycronic – vinnare av titeln Årets innovatör inom employer branding.

Det svenska bolaget Mycronic har tillverkat utrustning till elektronikindustrin i över 40 år och har i dag en lokal närvaro i mer än 50 länder. Mikaela Näslund är Research & Development-chef för plattformsutveckling på företagets huvudkontor i Täby utanför Stockholm.
– Jag ansvarar för en stor del av de ingenjörer som jobbar på Mycronic, och jag har arbetat mycket med att skapa tydliga karriärvägar för dem, eftersom det generellt sett ofta är väldigt svårt att veta hur man kan utvecklas vidare inom teknikområdet.

Mikaela Näslund

Titel: R&D, Platform Development
Utbildning: Maskinteknik, Kungliga tekniska högskolan, examen 1994. MBA, Uppsala universitet, examen 2005.
Vilken är din viktigaste pryl i hemmet? ”Joggingskorna!”

En ny karriärmodell

Förrutom den traditionella chefskarriärvägen har Mycronic arbetat med en ny karriärmodell de senaste tre åren. Enligt Mikaela är den mycket uppskattad bland medarbetarna, som gillar att den gör deras utveckling mer konkret.
– Vi har skapat en karriärtrappa där man börjar som Junior Engineer och kan arbeta sig ända upp till Lead Expert. På de första stegen i trappan arbetar man inom sitt eget teknikområde, medan man på de högre nivåerna arbetar mer tvärfunktionellt, säger hon och fortsätter:
– Vårt arbete med att skapa karriärvägar för ingenjörer är en unik konkurrensfördel i vårt interna employer branding-arbete, men också något som vi lyfter externt. När vi är ute på högskolor och universitet märker vi att det väcker intresse och nyfikenhet hos många.

Förutom att skapa tydliga karriärvägar är Mycronics fokus på spjutsspetsteknologi en viktig del usp i deras employer brandingarbete. På Mycronic får man jobba i framkant och skapa världsledande produktutrustning för elektronik- och bildskärmstillverkning.
– Innovation genomsyrar allt vi gör inom företaget. För att uppmuntra våra medarbetare till att tänka innovativt anordnar vi bland annat innovationsdagar där man få extra tid avsatt för att fokusera på en idé som man vill utveckla vidare.

Global arbetsmiljö

Mycronic verkar globalt och har kontor i en rad olika länder. Koncernspråket är engelska och alla medarbetare jobbar mer eller mindre i
världsomfattande projekt.
– Vi värdesätter mångfald inom bolaget och vill ha medarbetare av olika bakgrund och kön. Tidigare har medelåldern bland medarbetarna varit relativt hög, men det har vi aktivt arbetat med att ändra de senaste åren. Vi tror mycket på att ha team med både unga medarbetare, som kommer med nya idéer och perspektiv, och mer erfarna medarbetare som besitter ovärderlig kunskap inom sina områden. På så sätt skapas en bra dynamik på arbetsplatsen.

Allas input är värdefull

Mikaela berättar att arbetsklimatet på Mycronic är öppet och inkluderande. Kulturen bygger på att alla är lika mycket värda, och att allas åsikter blir hörda.
– Vi tror starkt på att ta vara på allas input och värdesätter den breda kompetens som medarbetarna har. Vi försöker helt enkelt skapa en ohierarkisk miljö där alla får vara med.

Mycronic

Mycronic är ett växande svenskt high-tech-företag som tillverkar produktionsutrustning till elektronikindustrin och har varit verksamt i denna industrin i mer än 30 år. Vår globala organisation med dotterbolag, agenter och distributörer stödjer ledande företag i mer än 50 länder. I en värld som drivs av mycket snabba tekniska förändringar hjälper Mycronic innovativa tillverkare att ta täten. Mycronic kan erbjuda spännande karriärmöjligheter i en högteknologisk och mångkulturell miljö.

Läs mer: http://www.mycronic.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sodexo AB
Sodexo utvecklar arbetsplatser ihop med startups
Läs mer
WSP
WSP framtidssäkrar världen
Läs mer
Circle K
Viljan är viktigare än utbildning på Circle K
Läs mer
Atlas Copco
Atlas Copco ger sina medarbetare styrka
Läs mer