2019-12-02

Ett högt engagemang präglar Gävle kommun

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Alexander Lindström

Talent Excellence Awards 2019

Årets kommun

Gävle – staden precis intill havet – är i stark utveckling. Ett gediget arbete med både kommunens värdegrund och arbetsgivarvarumärke ligger bakom framgångarna. Arbetet syftar till att göra det bättre för invånare och besökare till staden.

Per Karlsson är HR-strateg på Gävle kommun. Han började som hälsopedagog 2006 och enligt honom finns det tydliga kopplingar mellan de båda rollerna.

 

– Påfallande ofta går de hand i hand. Det som får oss att må bra i arbetet är nästan samma sak som får arbetet att fungera väl. Vi brukar säga att medarbetarna har vår viktigaste resurs – kompetensen, förmågan och viljan att förbättra verksamheten. Det är viktigt att medarbetarna känner att det finns en efterfrågan på deras förslag och idéer. Det hänger ihop med värdegrundsarbetet och arbetsgivarvarumärket – verksamheten hänger på allas delaktighet.

Per Karlsson

Titel: HR-strateg.

Utbildning: Hälsopedagog, Högskolan i Gävle, examen 1999.

Boktips: ”Den senaste boken jag läste som jag tyckte var riktigt bra var ’Mordet på Gustav III’ skriven av Lars Ericson Wolke.”

Förenklar och förtydligar

Gävle är nominerad till Årets employer branding-kommun. Ett ihärdigt och systematiskt arbete är enligt Per framgångsreceptet.

 

– Vi vill ha medarbetare som tar initiativ, tänker själva och vet hur uppdraget ser ut. Det började vi förtydliga redan när jag kom till kommunen 2006 och det är häftigt att se hur den röda tråden fortsätter finnas med. Under min första vecka upptäckte vi 82 olika policydokument som förväntades styra oss i arbetet, vilket då kändes hopplöst. Men det mynnade ut i att vi upptäckte den värdegrund som redan fanns. Vårt arbete handlar om att förenkla och förtydliga – framför allt hur chefer leder medarbetarna i arbetet.

Engagerade medarbetare

Staden Gävle är i stark utveckling och växer med uppemot 1 000 invånare per år.

 

– Vårt arbete är till för våra invånare och besökare. Man kan säga att vår affärsidé är socialt ansvar. Vi ser i våra undersökningar att våra medarbetare har ett väldigt högt engagemang, tycker att arbetet är meningsfullt och att det är spännande att arbeta med samhällsutveckling. Det är häftig att verka i en miljö där alla är engagerade och ser arbetet som meningsfullt. För vi blir inte bättre i vårt arbetsgivarvarumärke än vi är runt fikaborden och ute i verksamheten – vi måste helt enkelt vara ett bra ställe att jobba på. Under de åren som jag har jobbat inom Gävle kommun har jag sett ett ökat antal personer som är intresserade av att söka sig till oss.

Tydliga karriärvägar

Just nu jobbar Per och hans kollegor med att förtydliga kommunens karriärvägar. Som ett led i det långsiktiga arbetet sjösätter de ett system för att hantera kompetens.

 

– Det som vi lägger mest kraft på just nu är att förtydliga de vägar som finns inom kompetens- och karriärutveckling. Om du exempelvis går en utbildning ska den meriten följa med dig. Vi är kanske inte så vana vid ordet karriär i kommunen men vi är en stor organisation med många verksamheter vilket gör att det finns massor av möjligheter att utvecklas. Vi vill göra det tydligare och enklare för medarbetarna att se möjligheterna.

Gävle kommun

Gävle kommun söker medarbetare inom många yrkesgrupper, till exempel lärare, socialsekreterare, sjuksköterskor, chefer samt ett flertal yrken inom samhällsbyggnadsområdet. Akademisk utbildning är ett krav för de flesta professioner – redan i dag har knappt 70 procent av våra medarbetare eftergymnasial utbildning.   Läs mer på: www.gavle.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Ann Ericsson står utanför Skanskas lokaler tillsammans med fyra kollegor, omringade av ballonger.
Skanska
Employer branding på Skanska – ett globalt samarbete
Läs mer
Stora Enso
Stora Enso byter ut plast mot trä
Läs mer
Falck Emergency AB
”Nomineringen går till alla medarbetare och chefer inom Falck”
Läs mer
Arto Pitkaniemi, Göteborgs energi
Göteborg Energi
Göteborg Energi – en långsiktig samhällsbyggare
Läs mer