2019-09-12

Hos Sodexo är hållbarhet integrerat i affären

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Eva Kristensson, kommunikationsdirektör på Sodexo ståendes framför en träpanel inne i Sodexos luftiga lokal.

Genom tydliga värderingar och ett konkret hållbarhetsarbete bidrar Sodexo till samhällsutvecklingen i Sverige och runt om i världen. Den stora mångfalden och möjligheten till kompetensutveckling lockar medarbetare till det globala serviceföretaget.

Sodexo är ett globalt företag som är verksamt inom servicebranschen. Eva Kristensson, kommunikationsdirektör för Sodexo Norden, samarbetar med kollegor över hela världen.
– Vi verkar inom en framtidsbransch som växer rejält och vi är angelägna om att behålla befintlig kompetens och attrahera nya medarbetare. Jag är övertygad om att våra värderingar, vårt hållbarhetsarbete i flera led och att vi erbjuder intern kompetensutveckling gör att folk stannar och väljer att växa tillsammans med oss.

Eva Kristensson

Titel: Kommunikationsdirektör Sodexo Norden
Utbildning: Civilekonom internationell inriktning, Uppsala universitet, examen 1987.
Smultronställe i Sverige: ”Sommarstället på västkusten nära Falkenberg – där har jag tillbringat mina somrar sedan jag var liten och har fantastiska minnen med min familj som betyder mycket för mig.”

Medarbetarna utvecklas

Stora och välkända bolag inom den offentliga och privata sektorn finns bland kunderna på Sodexo som korades till Årets employer branding-företag 2019.
– Vi arbetar mycket internt för att alla medarbetare ska förstå våra värderingar, vad de betyder i den dagliga verksamheten och att alla beslut som tas ska vara grundade i dem. Utmärkelsen är ett bevis på att vårt arbete har varit framgångsrikt. Bilden av Sodexo som arbetsgivare har verkligen nått ut. Vi har en väldigt stark företagskultur där hållbarhetsarbetet är integrerat i hela vår affär, och det tror jag attraherar många människor. I och med att branschen är under utveckling finns stora möjligheter att växa och utvecklas hos oss.

Bidrar till hållbar utveckling

Genom hållbarhetsarbetet bidrar Sodexo till den ekonomiska, sociala och miljömässiga utvecklingen i de städer, regioner och länder där de är verksamma. Sodexo finns i 72 länder och är med sina 460 000 medarbetare världens 19:e största arbetsgivare.
– För oss handlar hållbart företagande om allt från matsvinn till mångfald och inkludering. Vi är en stor serviceleverantör inom måltider och jobbar med menyer och matsvinn för att minska vårt klimatavtryck. För att bidra till den digitala utvecklingen har vi startat Sparx som är Nordens första acceleratorprogram inom vår bransch.

“Vi verkar inom en växande framtidsbransch.”

Mångfald är lönande

I Sverige har Sodexo cirka 8 000 medarbetare som representerar hela 132 nationaliteter.
– För oss är det viktigt att medarbetarna speglar marknaden vi verkar på. Alla ska ha samma möjligheter, och det är något som medarbetarna verkligen uppskattar och är stolta över – det ser vi bland annat i våra globala medarbetarundersökningar. Vi står upp för allas lika värde. Jobbar man för mångfald så ökar trivseln, innovationskraften och lönsamheten för den enskilde individen, arbetsteamet och hela samhället, säger Eva och fortsätter:
– Vi är med och påverkar samhället och går från ord till handling. Ett exempel är när Sverige 2015 välkomnade nyanlända, då var vi med och skapade 200 praktikplatser för att bidra till snabbare etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Vi ser nyanlända som en möjlighet. Servicebranschen växer och vi behöver kompetens.

Sodexo AB

Vår vision är att vara den strategiska partnern till våra kunder genom att utforma, utföra och leverera Quality of Life Services - service för livskvalitet. Vi utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Vi erbjuder allt från reception, säkerhet och städning till måltidstjänster, samt facility management. Med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark omsätter vi 7,5 miljarder kronor. Det gör oss till ett av Nordens ledande Service Managementföretag. Vi strävar alltid efter att öka mångfalden. Vem och vilka erfarenheter som tillför mångfald skiljer sig naturligtvis åt mellan olika rekryteringar. Läs mer: www.sodexo.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Per Tillman, Vice President Talent Management, sitter i förarsätet i en bil klädd i kostym och ljus rutig skjorta.
Autoliv
Autolivs produkter räddar över 30 000 liv om året
Läs mer
Malin Perlander Molén, Director Global Employer Branding sitter på en stol i Volvos Showroom framför en röd splitterny Volvo.
Volvo Cars
Volvo Cars präglas av en stark vi-kultur
Läs mer
Anna Markelius på Accenture står utomhus och ler in i kameran.
Accenture
Accentures medarbetare leder digital innovation
Läs mer
Kraftringen AB
Goda möjligheter att påverka på Kraftringen
Läs mer