2019-09-26

Kraftringen ger energi till södra Sverige

Text: Liv Lövendahl

Foto: Kraftringen

Sezgin Kadir på Kraftringen står vid ett armräcke och ler mot kameran.

Universum Awards 2020

Årets VD

Det sydsvenska energibolaget Kraftringen vill ersätta klimatångest med hållbara och bekväma lösningar. Ambitiösa målsättningar, teknisk framkant och en stark tro på människors kapacitet är framgångsreceptet.

En hållbar framtid är inom räckhåll menar Sezgin Kadir, Vd och koncernchef på Kraftringen och nominerad i kategorin Årets Företagsprofil på Universums årliga gala. 

En hållbar framtid

Energibranschen är full av utmaningar men även möjligheter, menar Sezgin.

– Utmaningarna är vårt gemensamma ansvar. Därför har vi på Kraftringen kopplat våra affärsmål direkt till FN:s globala utvecklingsmål. För oss är det viktigt att våra kunder ska känna sig trygga i alla led med sitt val av energileverantör och veta att vi tar vårt ansvar. 

Sezgin berättar att man nådde sin målsättning med fossilfri produktion av el, fjärrvärme och fjärrkyla två år tidigare än beräknat, och detta tack vare intensiva satsningar och engagemang. 

– Vårt uppdrag är att ersätta klimatångest med fungerande lösningar på energifrågor. 

Att välja oss är ett aktivt ställningstagande för en hållbar framtid. Vi arbetar ständigt mot högt uppsatta mål och tar oss an nya så snart de uppnåtts. 

Att Kraftringen investerar och satsar på modern teknik och smarta lösningar ser Sezgin som en självklarhet, men framhåller att Kraftringens största drivkraft är en tro på människor och deras engagemang. 

Utmaningar från flera håll

Klimatutmaningen är minst sagt högaktuell och verkar ofta bjuda på fler frågeställningar än svar, menar Sezgin. 

– Jag tror att jag talar för alla som arbetar här när jag säger att det snarare sporrar än skrämmer oss. Vi som arbetar på Kraftringen vet att vi bidrar till något viktigt och det är verkligen inspirerande. 

Sezgin förklarar att han ser på Kraftringens uppdrag som ett globalt såväl som lokalt engagemang. 

– Utöver hållbar energi och klimatsmarta möjligheter vill Kraftringen vara en positiv samhällsaktör i södra Sverige. Vi arbetar nära våra kunder och tar gärna på oss att lösa utmaningar från samhälle såväl som privatkunder. 

Sezgin Kadir

Titel: Vd och koncernchef. 

Utbildning: Civilingenjör, Lunds tekniska högskola, examen 2003. 

Vilka personliga egenskaper har du haft mest nytta av i din yrkesroll? ”Jag är driven, ödmjuk och har förmågan att se människors potential.” 

Väx inom Kraftringen

Utöver ett viktigt och engagerande uppdrag erbjuder Kraftringen ett stimulerande arbetsklimat. 

– Vi tror på ett icke hierarkiskt ledarskap där jämställdhet bidrar till produktivitet och framåtanda. Vi är lyhörda för den nya generationens behov och sätter en stolthet i att vara en attraktiv arbetsplats. 

Sezgin berättar att man medvetet satsar på att redan 2025 bli topprankad som en av södra Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Utöver att satsa på de anställdas hälsa, så arbetar Kraftringen uttalat med karriärvägar, där anställda uppmuntras att hitta nya utmaningar internt. En del i detta är lanseringen av KraftringenAkademin som erbjuder olika typer av vidareutbildningar. 

Sezgin berättar att Kraftringen även har stort fokus på att utveckla sina ledare i tillitsbaserat ledarskap. 

– Vårt mål är att våra medarbetare ska få möjlighet att växa tillsammans med oss. Vi satsar också på mentorskap där yngre medarbetare får arbeta sida vid sida med en mer senior kollega och där båda lär av varandra. Vi tror på allas förmåga och på att ta tillvara alla våra medarbetares kompetens. 

Kraftringen AB

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare. Läs mer: www.kraftringen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Kraftringen AB
Goda möjligheter att påverka på Kraftringen
Läs mer
Sirpa Rusanen på Svensk Exportkredit står utomhus och pratar med en kollega. I bakgrunden syns stadshuset i Stockholm.
Svensk Exportkredit
SEK hjälper svenska exportföretag att lyckas globalt
Läs mer
Göteborgs stad
Många möjligheter när Göteborgs Stad växer
Läs mer
Klarna
85 nationaliteter bland medarbetarna på Klarna
Läs mer