2019-09-24

Människorna i fokus på Fastighetsbyrån

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Ulf Häger, rekryteringsansvarig och Linda Nyström, tf. HR-chef. På väggen bakom syns en skiss över en stadsdel i svart och vitt.

Universum Awards 2020

Årets employer branding-företag

Tack vare ett starkt employer brand och fokus på hållbara medarbetare är Fastighetsbyrån populära bland både medarbetare och potentiella medarbetare.
– Eftersom det är människorna som bygger företaget kommer de alltid i första hand, säger Linda Nyström, tf. HR-chef.

Fastighetsbyrån har blivit utsedd till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för mäklarstudenter sex år i rad. Number One Student träffade rekryteringsansvarig Ulf Häger och Linda Nyström, tf. HR-chef, för att ta reda på hemligheten till deras framgångsrika employer branding-arbete.
– Jag tror att nyckeln är att vi tidigt förstod vikten av att vara attraktiva bland såväl studenter som hos befintliga mäklare, vilket innebär att vi aktivt arbetar mot båda grupperna men på olika sätt. Många mäklare känner till vårt branschevent Mäklarvimmel, dit vi bjuder in hela branschen för att umgås, säger Ulf Häger.

 

– En annan framgångsfaktor är att vi är väldigt måna om att ge en ärlig bild av hur det är att arbeta hos oss. Den bild vi målar upp om oss själva på arbetsmarknadsdagar och olika event ska inte skilja sig från hur verkligheten ser ut. Därför låter vi gärna våra härliga medarbetare berätta om hur det är att jobba på Fastighetsbyrån, tillägger Linda.

Linda Nyström

Titel: Tf. HR-chef
Utbildning: Högskolekurser och interna utbildningar.
Vilket är ditt smultronställe i Sverige? “Jag och mina barn tycker om att hänga i Furuviksparken om somrarna.”

Ulf Häger

Titel: Rekryteringsansvarig
Utbildning: Fastighetsmäklare, Högskolan väst, examen 2007.
Vilket är ditt smultronställe i Sverige? “Grundsund på västkusten där vi hade sommarstuga när jag var barn.”

Bäst i branschen på introduktion

Förutom att vara attraktiva hos potentiella medarbetare får Fastighetsbyrån även mycket goda betyg från sina anställda i medarbetarundersökningar. Enligt Linda är de måna om att kontinuerligt ta reda på hur företaget mår och vad medarbetarna är i behov av för både må bra och kunna utvecklas.
– Med tanke på den snabba takt som vi har rekryterat de senaste åren så har vi lagt ett extremt stort fokus på hur vi tar emot nya medarbetare. Vår introduktionsutbildning är väldigt omtyckt. Den bidrar till att man känner sig välkommen och stolt över att arbeta hos oss.

Möjlighet att bli delägare

Eftersom Fastighetsbyrån har rekryterat många nya medarbetare lägger man nu stort fokus på att de ska vilja stanna inom företaget, och att de ska få utvecklas framåt. Bland annat har man ett traineeprogram för blivande franchisetagare som man kan söka internt.
– Eftersom vi har sett ett behov av karriärvägar inom vår bransch är det ett stort fokus framåt.
Nu har man möjlighet att bli partner hos oss. Det är också något som vi sett ett stort intresse för, säger Ulf.

 

– Sedan erbjuder vi förstås även utvecklingsmöjligheter i form av olika utbildningar. Känner man att man har behov av att vässa sig inom ett område ska det finnas möjlighet till det. För oss är det viktigt att alla tar del av den utveckling som finns att tillgå eftersom det är en viktig del i att må bra på jobbet, berättar Linda.

“Vi satsar stort på att utveckla och behålla genom att tänka hållbara medarbetare”

Fokus på människan

Linda och Ulf har arbetat på Fastighetsbyrån i 14 respektive 7 år, och båda pratar varmt om företagskulturen som de beskriver som öppen och härlig.
– Trots att vi är Sveriges största mäklare har vi en väldigt familjär kultur där man tar hand om varandra. Vårt fokus ligger på människorna eftersom det är de som bygger företaget.

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har som mål att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare. Idag är Fastighetsbyrån Sveriges ledande mäklarkedja med ca 270 kontor och cirka 1 700 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar de omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer.

Läs mer: www.fastighetsbyran.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

LKAB
LKAB erbjuder spännande utmaningar
Läs mer
Liza Nyberg på Svensk Fastighetsförmedling står i skuggan av ett träd med en byggarbetsplats i bakgrunden.
Svensk fastighetsförmedling
Samarbete nyckeln för Svensk Fastighetsförmedling
Läs mer
SkandiaMäklarna
Stark tillväxtresa för SkandiaMäklarna
Läs mer
Göteborgs stad
Många möjligheter när Göteborgs Stad växer
Läs mer