2019-10-02

Möjligheter bidrar till engagemang på ALTEN

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Madeleine Gössner, kommunikationschef på ALTEN, står framför företagets färgglada logga.

Universum Awards 2020

Årets nykomling

På konsultföretaget ALTEN jobbar medarbetarna inom flera olika branscher, kompetensområden och i en internationell miljö. Det innebär att det finns stora möjligheter att påverka sin egen karriär och utveckling.

ALTEN utvecklar och levererar kompetens inom teknik, IT och biokemi till världsledande företag som AB Volvo, Scania och Ericsson. De har tolv kontor i Sverige och huvudkontoret ligger i Göteborg. Som en del av ALTEN Group har de drygt 30 000 medarbetare och är verksamma i mer än 20 länder. Företaget har cirka 1 700 medarbetare i Sverige och fortsätter att växa.
– Vi har många intressanta uppdrag där olika kompetenser krävs genom hela produktutvecklingskedjan. Bland annat har vi utvecklat en uppkopplad medicinteknisk produkt för individanpassad medicindosering i samarbete med företaget OnDosis. Här har vi bidragit med kompetenser inom flera olika områden, som design, mekanik och konstruktion, säger kommunikationschef Madeleine Gössner.

Madeleine Gössner

Titel: Kommunikationschef
Utbildning: Magister i ekonomi, Stockholms universitet, examen 2000.
Vad eller vem inspirerar dig? ”Diskussioner där alla är öppna för varandras åsikter.”

Stärker varumärket tillsammans

Madeleine började i november 2017 och sedan dess har hon och hennes kollegor arbetat för att förtydliga ALTEN som varumärke. Ett antal workshops har genomförts där representanter från hela organisationen bidragit till resultatet.
– Bara det att vi har tagit tag i frågan har gett resultat, och det är verkligen kul att se det otroliga engagemang som alla deltagarna visar. Det gäller att förstå målgruppen för att landa rätt och det är viktigt att ha hela organisationen med sig när man ska förtydliga varumärket – att alla anställda känner igen sig i sitt företag.

Gemenskapen viktig

Som ett led i att se till att medarbetarna trivs anordnas kontinuerligt olika events. Oftast arrangeras aktiviteterna av konsulterna själva på lokal nivå. En gång om året samlas hela företaget för en gemensam ALTEN-dag.
– Olika konsulter hittar varje månad på olika events beroende på årstid. Det kan vara graffittiskola, att paddla kajak eller after work. Eftersom flertalet av konsulterna sitter ute hos våra kunder är det extra viktigt att få dem att känna gemenskapen på ALTEN. Vi har upptäckt att när konsulterna själva bjuder in sina kollegor så blir det bättre uppslutning och engagemang.

”Vi erbjuder möjligheter, utveckling och gemenskap.”

Medarbetarna utvecklas kontinuerligt

ALTENs löfte till marknaden är ”We believe in growing together”. Ett coachande ledarskap, samarbete, valfrihet och möjligheten att påverka sin egen personliga utveckling bidrar till att skapa ett starkt engagemang bland medarbetarna.
– Vi finns i en rad olika branscher och vi jobbar på internationell nivå. Vi erbjuder möjligheter, utveckling och gemenskap. Vi vill utveckla våra medarbetare genom att de känner att de kontinuerligt kan få nya uppdrag och utmaningar. Det bidrar till engagerade konsulter och nöjda kunder. Att vi är stora innebär att vi kan erbjuda många spännande uppdrag, och medarbetarna behöver inte byta arbetsgivare för att prova på nya uppgifter och uppdrag. Vi har sett att det viktigaste för vår målgrupp, vid val av arbetsgivare, är just att man vill ha ständig utveckling.

Alten

ALTEN utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag genom Sveriges mest engagerade teknik och IT-konsulter. Kunderna återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel och medicinteknik och de är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan.   Läs mer: www.alten.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Samsung
”Att våra produkter påverkar så många gör det extra roligt”
Läs mer
Johnny Eriksson, HR-chef Johnny Eriksson står i ljushallen på Ellos huvudkontor i Borås.
Ellos Group
Ellos Group – en arbetsplats med stark gemenskap där alla hejar på varandra
Läs mer
Midroc
Midroc sätter medarbetarna främst
Läs mer
Johanna Nargell och Emma Lemón, kollegor på Business Sweden, står utomhus på en takterass med utsikt över staden.
Business Sweden
Business Sweden hjälper företag att nå ut i världen
Läs mer