2019-09-26

Positiva medarbetarresor för Resurs

Text: Fridah Jönsson

Foto: Resurs Holding

Universum Awards 2020

Årets nykomling

Resurs Holding (Resurs), som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkring, är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Eva Brike ansvarar för HR och hållbarhetsfrågor på företaget – och för henne är det viktigt att medarbetarna får sin röst hörd.

Vissa företag nöjer sig med att fråga medarbetarna hur de trivs på jobbet någon gång per år. Resurs forskar djupare. Varje vecka skickar man ut en enkät till personalen med frågor om hur de upplever sin arbetsmiljö och sitt arbete.

Nöjda medarbetare ger nöjda kunder

Enligt Eva är medarbetarna det viktigaste för både bankens arbete och kundens upplevelse.

– Vi fokuserar mycket på att sätta kunden i första hand, och det första de kommer i kontakt med när de går till oss är våra medarbetare. Att inte enbart fokusera på kundresan, utan också på en positiv medarbetarresa, tror jag är nyckeln för att kunna leverera det allra bästa till kunden. Om vi aktivt jobbar med våra medarbetare kommer det automatiskt att ge nöjda kunder i slutändan. Det gäller oavsett bransch, så det är något som är viktigt att fokusera på för alla företag.

Önskar medarbetar-chef-coaching

Eva återkommer till hur viktigt det är för Resurs arbete med employer branding att faktiskt involvera alla sina medarbetare i frågan för att ge en klar bild av hur tillvaron på banken ser ut.

– Vi har tagit fram grunden till hela vår employer branding-kommunikation tillsammans med medarbetarna, för vi vill vara säkra på att vi inte säger något som inte stämmer med hur det faktiskt är att arbeta på banken. Vi pratar om vilken typ av ledarskap vi vill ha och vi jobbar mycket med feedback och coaching – inte bara från chef till medarbetare utan även mellan medarbetare och från medarbetare till chef. Vi vill ha en kultur där vi alltid utvecklas. Just vårt ledarskap och vår kultur har visat sig vara väldigt uppskattat hos medarbetarna, precis som det hållbarhetsarbete som vi ständigt jobbar med.

Eva Brike

Titel: Chief Human Resources Officer.

Utbildning: P-linjen med inriktning arbetsrätt, Lunds universitet, examen 1995.

Ditt bästa spartips i vardagen:

”Att sluta handla nytt och istället titta på det man har. Återanvänd och handla på second hand!”

Kandidater får ge feedback

Förutom huvudkontoret i Helsingborg finns Resurs i Norge, Danmark och Finland. År 2016 noterades bolaget på NASDAQ Stockholm Large Cap. Eva tror att konkurrensen bland nischbanker kommer att fortsätta i takt med att fintech- branschen växer, vilket hon välkomnar då hon anser konkurrens får företag att utvecklas och bli ännu bättre. Hon ser också fram emot en spännande fortsättning på 2019 för Resurs.

– Vi har lanserat en ny karriärsida som heter Resurs Jobs som vi är jättestolta över – så där kan alla nyfikna talanger som är intresserade av oss kan gå in och titta. I höst kommer vi även att engagera oss i HETCH som är en tech-hub här i Helsingborg. Där kan vi driva egna utvecklings- och innovationsprojekt i en ny och dynamisk miljö tillsammans med andra bolag. Och i höst ska vi börja mäta kandidatupplevelsen för de som söker arbete hos oss. Vi kommer att fråga alla som är med i rekryteringsprocessen, oavsett om man börjar här eller inte, om hur man upplever den första kontakten och intervjun med oss. Det är jätteviktigt för oss att veta.

Resurs Holding

Resurs Holding, som verkar genom Resurs Bank AB och Solid ­Försäkring AB, är ledande inom konsumentkreditmarknaden i Norden och ­erbjuder betal­lösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Resurs har sedan starten 1977 etablerat sig som en ledande partner för säljstödjande betal- och lojalitets­lösningar för butik och e-handel. Läs mer: www.resursholding.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Handelsbanken
Handelsbanken har en stark tro på individen
Läs mer
Sezgin Kadir på Kraftringen står vid ett armräcke och ler mot kameran.
Kraftringen AB
Kraftringen ger energi till södra Sverige
Läs mer
Tetra Pak
Innovationsklimat och hållbarhet lockar till Tetra Pak
Läs mer
HR-direktör Maria Rosén, Gävle kommun, ler glatt in i kameran med en mönstrad svart och vit blus.
Gävle kommun
Samarbete och delaktighet präglar Gävle kommun
Läs mer