2019-09-24

Samarbete och delaktighet präglar Gävle kommun

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Alexander Lindström

HR-direktör Maria Rosén, Gävle kommun, ler glatt in i kameran med en mönstrad svart och vit blus.

Universum Awards 2020

Årets HR-direktör

På Gävle kommun har man tagit ett gemensamt helhetsgrepp för målet att vara en attraktiv arbetsgivare. ”Vi gör Gävle” går som en röd tråd genom verksamheten – och bidrar till att skapa en stolthet för det gemensamma samhällsuppdraget.

Gävle kommun har drygt 101 000 invånare och växer med närmare 1 000 personer per år. Kommunen har en tydlig målsättning att vara en attraktiv arbetsgivare för sina 7 500 medarbetare. Sedan några år tillbaka har de därför tagit ett helhetsgrepp i arbetet med arbetsgivarvarumärket. 

– Gävle är en kommun med höga ambitioner, både i kommunala välfärdsuppdrag och som arbetsgivare. Vi är en organisation som arbetar tillsammans för att uppnå vårt uppdrag i en kultur som uppmuntrar till delaktighet, säger HR-direktör Maria Rosén. 

Långsiktigt varumärkesbyggande

I egenskap av sitt uppdrag i Gävle kommun är Maria Rosén nominerad till Årets HR-direktör, men hon är noga med att poängtera att det är lagarbetet som ligger bakom framgångarna. 

– Det är spännande. Jag tänker att det är en fin återkoppling på det gemensamma arbete vi har gjort på kommunen under lång tid. Jag har förhoppningsvis bidragit till tydlighet, drivkraft och engagemang i frågorna kring vårt arbetsgivarvarumärke. Det är viktigt att ständigt lyfta frågorna, hålla dem aktuella och skapa en medvetenhet kring dem i hela organisationen, säger hon. 

Helhetsgrepp stärker Gävle kommun

Våren 2017 intensifierade Gävle sitt arbete med att stärka kommunen som attraktiv arbetsgivare. I arbetet tog man ett helhetsgrepp som innefattar delar som medarbetarerbjudanden, kompetensförsörjning, utvecklingsmöjligheter, likabehandling och inkludering, arbetsmiljö och hälsa, ledarskap, lönebildning och kommunikationskanaler. 

– Ett strukturerat och utvecklingsinriktat helhetsarbete är vår styrka. Vi är en kommun som vill växa och med det vill vi också utmana oss i nya arbetssätt. Vi tittar exempelvis på hur vi som arbetsgivare kan ta hjälp av den digitala tekniken för att underlätta och stödja verksamheten, chefer och medarbetare men också öka kvaliteten på vårt arbete. Det pågår ett intensivt arbete med att se över möjligheten att automatisera processer med hjälp av mjukvarurobotar. Vi kan till exempel använda ny teknik vid rekrytering, introduktion av nya medarbetare, utbildning och utveckling. 

 Maria Rosén

Titel: HR-direktör. 

Utbildning: Psykologprogrammet, Göteborgs universitet, examen 2000. Executive MBA, Stockholms universitet, examen 2016. Ledarskapsutbildning, SKL. 

Smultronställe i Gävle: ”Närheten mellan stad, land och hav är Gävles styrka. Om jag ska välja en plats så blir det den stora parken Boulognerskogen.” 

Samhällsnyttan skapar stolthet

Att jobba med framtidens välfärd bidrar till att skapa en stolthet på Gävle kommun. 

– Vi har ett angeläget uppdrag – vi är med och bidrar till samhällets utveckling och tillsammans bidrar vi till bättre förutsättningar för alla som bor i Gävle kommun. Vi jobbar med att stärka delaktighet och samarbete hos våra medarbetare som bidrar till ett ökat engagemang och arbetsglädje. Att engagera och utveckla alla som jobbar inom Gävle kommun så att de vill vara kvar och fortsätta bidra till samhället är jätteviktigt för oss. Vi jobbar för att skapa ett engagemang för det gemensamma och en stolthet för vad vi är. Genom ”Vi gör Gävle” lyfter vi exempelvis fram våra medarbetare och deras berättelser om vardagen. 

Gävle kommun

Gävle kommun söker medarbetare inom många yrkesgrupper, till exempel lärare, socialsekreterare, sjuksköterskor, chefer samt ett flertal yrken inom samhällsbyggnadsområdet. Akademisk utbildning är ett krav för de flesta professioner – redan i dag har knappt 70 procent av våra medarbetare eftergymnasial utbildning.   Läs mer på: www.gavle.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Gävle kommun
Ett högt engagemang präglar Gävle kommun
Läs mer
Maria Pettersson står i en en tunnel in till en ljus innergård.
Marginalen Bank
Medarbetarna i fokus på Marginalen Bank
Läs mer
Madeleine Gössner, kommunikationschef på ALTEN, står framför företagets färgglada logga.
Alten
Möjligheter bidrar till engagemang på ALTEN
Läs mer
SkandiaMäklarna
Stark tillväxtresa för SkandiaMäklarna
Läs mer