2019-09-24

Scandic Hotels utbildar för framtiden

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Universum Awards 2020

Årets employer branding-företag

Scandic Hotels fortsätter sin satsning på att utveckla sina medarbetare. Hotellkedjan utbildar allt från hälsoinspiratörer i konceptet ”Scandic Health Club” till framtida ledare i skräddarsydda program.

Med sina 280 hotell och 57 000 hotellrum i sex länder är Scandic Hotels Nordens största hotellkedja. Pia Nilsson, Learning and Development Manager, och Peter Jangbratt, Sverigechef, talar varmt om kedjan som är nominerad till Årets employer branding-företag.

– Vi får ständigt kvitto på att vårt arbetsgivarvarumärke är starkt. I våra medarbetarundersökningar ser vi att det finns ett högt engagemang och att medarbetarna tycker att det är värt att visa det eftersom ledningen bryr sig. Möjligheten att göra karriär är en viktig del, säger Pia.

– Att vi får höga betyg är frukten av ett långsiktigt arbete. För ett antal år sedan bestämde vi oss för att prioritera att vara en schysst arbetsgivare som människor vill komma till. Då krävs det ordning och reda, bra ledarskap och att våra medarbetare får goda förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Peter.

Ledarskapet som grund

Scandic Hotels strävar efter att vara ett nordiskt hotellföretag i världsklass. Deras mission är att skapa enastående hotellupplevelser för de många människorna och för drygt tre år sedan togs det fram fyra värderingar som ska genomsyra företaget; Be caring, be you, be a pro och be bold.

– De används verkligen i vårt dagliga arbete. Speciellt en värdering ”be bold”, som innebär att vi vågar göra saker annorlunda, ägnar mer tid åt att blicka framåt och strävar efter att vara en inspiration för våra gäster, varandra, våra ägare och samhället i stort, säger Peter.

– Det är ledarna som skapar förutsättningar att kunna leva efter våra värderingar, därför har vi infört något vi kallar ledarskapskompassen. Vi uppmuntrar våra chefer att få medarbetare att växa och få dem att fatta egna beslut, säger Pia.

Pia Nilsson

Titel: Learning and development manager

Utbildning: Personal-och arbetslivsfrågor, Uppsala universitet, examen 1994.

Vad gör du helst under din semester? ”Att hänga med familjen är jätteviktigt för mig, och jag vill gärna vara ute i skog och mark. Jag tycker om att vara nära vatten i alla former, och tycker också om ett stilla sommarregn.”

Peter Jangbratt

Titel: Sverigechef

Utbildning: Ekonomisk linje, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL, 1986, samt ledarskapsutbildningar på Hilton & Scandic Business School.

Vad gör du helst under din semester? ”Jag vill gärna hänga med familjen, det kan vara att vi åker dit värmen finns, till Norrköping för att besöka Kolmården eller tar en golfrunda.”

Utbildar framtida ledare

Inom Scandic Hotels finns en rad olika ledarskapsprogram, och Future Leaders är ett av dem. Programmet går ut på att utbilda befintliga medarbetare som har potential och som vill bli chefer.

– Med Future Leaders vill vi hitta de potentiella ledarna. Syftet är att säkra ledarförsörjningen och att visa att vi satsar på utveckling av befintliga medarbetare, men det handlar även om att skapa en kultur och ett nätverk över geografiska verksamheter och yrkesgränser. Vi har genomfört programmet i tre år och ser goda resultat. Av årets 38 deltagare har 16 redan blivit ledare, säger Pia.

Långsiktighet ger framgångar

Förra året skapades Scandic Health Club som bland annat innebär att företaget satsar på att utbilda hälsoinspiratörer på varje hotell.

– Den handlar om inspiration till allt från bra mat och fysisk aktivitet till återhämtning. Man måste själv hitta och ta hand om hela systemet; sinne, hjärta och hjärna, och vi bidrar genom att ge goda förutsättningar för det. Ett exempel är att medarbetarna får använda gymmet när gästerna inte är på plats, säger Peter.

Scandic Hotels

Vi vill vara mer än bara ett hotell, vi vill vara en plats där människor träffas, möts och inspireras, oavsett om man besöker Scandic i tjänsten eller på fritiden. Vi vill vara en inspirationskälla för medvetna människor och vill verka för en hållbar värld. Vårt koncept håller – ett hotell har blivit närmare 230 med cirka 40 000 hotellrum i hela norra Europa! Läs mer: www.scandichotels.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Veidekke
Entusiasm och involvering bygger Veidekke
Läs mer
Klarna
85 nationaliteter bland medarbetarna på Klarna
Läs mer
Ann-Sofie Räftegård på Höganäs står utomhus med en husfasad i bakgrunden.
Höganäs
Höganäs strävar efter ett livslångt lärande
Läs mer
SEB
SEB stöttar innovativa idéer och olika perspektiv
Läs mer