2019-09-26

Sector Alarm söker rätt människor – inte perfekta cv:n

Text: Fridah Jönsson

Foto: Lo Birgersson

Universum Awards 2020

Årets employer branding-företag

För en del företag är employer branding ett nytt begrepp, men på Sector Alarm är det en självklarhet. De har en egen arbetsgrupp som fokuserar på att nå ut till nya talanger – och nu har de slopat cv och personligt brev i rekryteringen av säljare.

Karin Ardbo är rekryteringsansvarig på Sector Alarm och projektleder gruppen för employer branding där Rasmus Hvorslev ingår. Båda började på företaget 2018 och lockades av den unika kulturen på arbetsplatsen.

Rekryterar utan cv

Rasmus Hvorslev arbetar med digital marknadsföring på huvudkontoret i Göteborg. I rollen ingår att skapa digitala kampanjer för rekrytering av säljare till bolagets lokala kontor runt om i Sverige. Han berättar att Sector Alarm slutat med traditionella rekryteringsformer och endast går på personlighet.

– Vi letar efter rätt människa. Till oss kan man söka utan cv och personligt brev, man lämnar sitt namn och telefonnummer och så ringer vårt team upp och gör en bedömning om den som söker är rätt person och har en attityd som passar här.

– Jag är stolt över att vi ser bortom cv och erfarenhet och istället litar på att vi kan lösa allt med rätt inställning och bra utbildning, fyller Karin i. Alla säljare får gå en säljskola under sin första tid här, lyckas man där går man vidare till nästa steg och sedan vidare. Det finns fem moduler i vår utbildning och det är en tydlig karriärtrappa. Ett bevis på det är att över 70 procent av alla våra ledare under 2018 var interna rekryteringar

Karin Ardbo

Titel: Talent & Recruitment Manager.

Utbildning: Lärarprogrammet svenska-engelska, Uppsala universitet 2005.

Vad skulle du lämna kvar om ditt hus började brinna? ” Svärmors gamla flyttkartonger.”

Rasmus Hvorslev

Titel: Digital Marketing & Talent Sourcing Specialist.

Utbildning: Kandidatexamen entreprenörskap, Högskolan i Borås 2016.

Vad skulle du lämna kvar om ditt hus började brinna? ”Minnet av senaste korpensäsongen.”

Håller kontakten med tidigare anställda

Karin och Rasmus menar att det är viktigt att som ledare förstå att employer branding är en process som till och med fortsätter när en anställd gått vidare i karriären.

– Employer branding-gruppen håller internutbildningar för alla ledare i bolaget, berättar Rasmus. Vi pratar om vad employer branding är och förtydligar att det inte är en enskild aktivitet utan något som pågår varje dag. Vi håller workshops med ledarna och pratar om vad som händer för en anställd före, under och efter sin anställning här.

– I höst håller vi minglet ”Bring a friend, bring a potential”, säger Karin. Dit bjuder vi nuvarande och tidigare anställda och de får ta med sig någon som någon gång, imorgon eller om tio år, kan vara nyfiken på oss. Det är ett bra tillfälle att hålla kvar de som varit här och även de som vi intervjuat men inte haft en passande roll till just då.

Digital utbildning i hela landet

Eftersom Sector Alarms medarbetare är stationerade från norr till söder lägger man stor vikt vid att alla ska känna sig sedda och få samma chans till feedback. Rasmus berättar att man just nu står inför en stor förnyelse som ger alla samma introduktion oavsett var i landet de befinner sig.

– Idag får alla gå en klassrumsutbildning på vårt huvudkontor, men framåt satsar vi på att digitalisera den, så när du skriver på ditt anställningsavtal ute i landet får du ett sms där du kan logga in och få all information on demand i mobilen. Syftet är att du redan från dag ett ska känna dig som en del av Sector Alarm och få en känsla av vår kultur.

Sector Alarm

På Sector Alarm har vi människan i fokus; både kunden och medarbetaren. Vi är ett företag där våra grundvärderingar lever starkt och där våra medarbetare uppvisar ett stort engagemang för att nå uppsatta mål och bidra till stor arbetsglädje. Den positiva företagskulturen implementeras framgångsrikt i våra nyetablerade länder såsom Spanien och Frankrike.   Läs mer: www.sectoralarm.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Resurs Holding
Positiva medarbetarresor för Resurs
Läs mer
Magdalena Gerger på Systembolaget står inomhus och tittar in i kameran.
Systembolaget
Systembolaget vill spegla samhällets mångfald
Läs mer
Almi Företagspartner
Almi stärker Sveriges företagare
Läs mer
Kungsleden
Kungsleden – ett jämställt fastighetsbolag
Läs mer