2019-09-26

Stark tillväxtresa för SkandiaMäklarna

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Universum Awards 2020

Årets employer branding-företag

Det händer mycket på det växande mäklarföretaget. I augusti lanserades SkandiaMäklarnas egen mäklarutbildning, och en helt ny digital plattform ska göra det enklare för nya medarbetare att komma igång.

Sveriges fjärde största mäklarföretag befinner sig i en stark tillväxtresa. Petra Selenius, marknadschef, och Lukas Hernblad, rekryteringschef, jobbar båda på SkandiaMäklarna som är nominerade till Årets employer branding-företag. Hösten 2018 satte mäklarföretaget ett stort fokus på rekrytering, och det har gett resultat.

– Intresset för att arbeta på SkandiaMäklarna har ökat jämfört med föregående år. Vi ser en ökning av spontanansökningar till olika roller samt att fler hör av sig och önskar göra praktik hos oss, säger Lukas.

– Vi pratar mycket om vår tillväxtresa och de möjligheter som öppnas upp. I samband med det har vi också förtydligat vårt erbjudande till nya franchisetagare. Det har gett resultat. Under året har vi öppnat sex nya kontor i Sverige, säger Petra.

Petra Selenius

Titel: Marknadschef.

Utbildning: Marknadsekonom, IHM Business School, examen 2000.

Drömbostad: ”Det är trähuset med egen härlig brygga som ligger i Stockholms skärgård.”

Lukas Hernblad

Titel: Rekryteringschef.

Utbildning: Högskolan i Gävle, examen 2012.

Drömbostad: ”Ett trettiotalshus på västkusten, ett stenkast från den lilla fiskehamnen.”

Egen mäklarutbildning populär

SkandiaMäklarnas fokuserade arbete på rekrytering innehåller flera delar: struktur för arbetsmarknadsdagar och events, hur de tar hand om ansökningar och hur de jobbar vidare med studenter som söker praktik.

– Vi har även tittat på hur vi kommunicerar med hela vår kedja för att vi ska bli ett så sammansvetsat team som möjligt, säger Lukas.

– Ett annat stort arbete som vi nyligen lanserat är vår egen mäklarklass. Under augusti startade vi ’’Class of 2019’’ och den är välfylld. Våra kontor i landet har fyllt klassen med kompetenta personer som vi tror kommer bli riktigt duktiga mäklare, säger Petra.

Utbildning via digital plattform

Under hösten lanserar SkandiaMäklarna en digital plattform för nya medarbetare. Den innehåller bland annat utbildning i mäklarföretagets olika affärssystem och fungerar som ett komplement till den introduktionsutbildning som alla nya medarbetare genomgår.

– Den innehåller även delar som SkandiaMäklarnas historia, våra värderingar och tips på hur du blir den bästa mäklaren.

– Plattformen är ett otroligt bra verktyg för våra nya mäklare och vi är extremt stolta över att lansera den, säger Lukas.

Den familjära känslan

Både Lukas och Petra lyfter gärna den familjära och inkluderande känslan som präglar SkandiaMäklarna som arbetsplats. För att bibehålla den stämningen anordnas kontinuerligt en rad olika möten och events.

– I våras arrangerade vi en hälsotävling som gick ut på att träna och äta hälsosamt – det var en otrolig aktivitet på våra kontor runt om i landet. Vi gör saker tillsammans och det är nyckeln till det familjära, säger Petra.

– Vi har över 55 tillfällen på ett år där vi ses eller hörs i olika forum, det är möten för alla anställda. Vi har tex forum för nyanställda där de har möjlighet att knyta kontakter med kollegor runt om i landet, kontakter som de har med sig under resten av sitt yrkesliv, säger Lukas.

SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna är ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 550 medarbetare på 110 kontor. Ledstjärnan är kvalitet med fokus på trygghet, ansvar och förmåga. www.skandiamaklarna.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Mikko Taipale på Veoneer står utomhus framför en bil.
Veoneer
Veoneer säkrar framtidens självkörande bilar
Läs mer
Sirpa Rusanen på Svensk Exportkredit står utomhus och pratar med en kollega. I bakgrunden syns stadshuset i Stockholm.
Svensk Exportkredit
SEK hjälper svenska exportföretag att lyckas globalt
Läs mer
Theresia Lasu Waleij, HR-chef och Gunilla Ström, HR-chef står tillsammans utanför huvudkontoret.
PRV Patent och registreringsverket
Samarbete är a och o i PRV:s varumärkesbyggande
Läs mer
Samsung
”Att våra produkter påverkar så många gör det extra roligt”
Läs mer