2019-09-26

Svenska Brasserier moderniserar branschen

Text: Therese Johansson

Foto: Felicia Yllenius

Veronica Hällblad på Svenska Brasserier sitter i restaurangmiljö och ler in i kameran.

Universum Awards 2020

Årets employer branding-person

Kompetensutveckling, social hållbarhet och en satsning på jämställt ledarskap. Det pågår ett stort förändringsarbete hos restaurangkoncernen Svenska Brasserier som strävar efter att tänka nytt i en ofta ganska traditionell bransch.

Veronica Hällblad är personal-chef på Svenska Brasserier, en av Sveriges ledande restaurangkoncerner där Sturehof, Taverna Brillo, Teatergrillen, Riche, Luzette och Ulriksdals Värdshus ingår. De utsågs till Sveriges Karriärföretag 2019 och har de senaste åren fokuserat på att förena de olika restaurangerna för att skapa en gemensam riktning framåt – med medarbetaren i fokus. 

– När jag började min tjänst för 2,5 år sedan drev man de olika restaurangerna som individuella företag. Jag insåg att det fanns en stor kraft i att jobba mer enat och utnyttja storleken i vår koncern. Att öppna upp karriärvägarna och satsa på kompetensutveckling är centralt för att locka talangerna – och behålla dem, säger Veronica. 

En långsiktig karriär

I en restaurangbransch som präglas av timanställningar och korta karriärer sticker Svenska Brasserier ut med flera medarbetare som jobbat inom koncernen i upp till 25-30 år. Att skapa förutsättningar för arbetsglädje och trivsel är en viktig faktor, och ambitionen är att medarbetarna ska må bra och trivas så bra att de vill och kan stanna kvar högt upp i åldrarna – kanske ända till pensionen. 

– Vi vet att restaurangbranschen kan vara slitsam, men hos oss ska man kunna jobba till pensionen. För att lyckas behöver vi vara en långsiktig och hållbar arbetsgivare med en god arbetsmiljö där de som jobbar hos oss känner att de kan växa och utvecklas i sin yrkesroll, säger Veronica och fortsätter: 

– Det finns en stor nyfikenhet och ett go i organisationen – vi är öppna för nya idéer och ger medarbetarna stor frihet. För att skapa förutsättningar för intern rörlighet har vi en karriärsida där man får en inblick i hur det är att jobba på alla våra restauranger, något som vi tror ökar benägenheten att stanna kvar och utforska nya vägar inom koncernen. 

Veronica Hällblad 

Titel: Personalchef. 

Utbildning: Personalvetarprogrammet vid Örebro universitet, examen 2013. 

Gör helst på fritiden: 

”Samlar upplevelser! Jag har en passion för mat, musik och att resa.” 

Gemensam akademi

Som ett led i koncernens kompetenssatsning går i höst startskottet för Svenska Brasserierakademien, en gemensam utbildning där samtliga medarbetare inom bar och matsal vässas i något de kallar för ”mästerlig service”. 

– Syftet är att stärka vår servicenivå och kompetens, lyfta våra medarbetare och skapa en stolthet för dels serviceyrket och för oss som arbetsgivare. Akademin är början på något vi velat testa väldigt länge och går i linje med vårt medarbetarfokus som genomsyrar hela vår verksamhet. 

Jämställt ledarskap

Svenska Brasserier jobbar aktivt med att locka en blandning av kandidater till ledande positioner, bland annat genom tydliga förebilder som coachar och utbildar inom ledarskapsfrågor. 

– Det rör på sig åt rätt håll men vi är ännu inte nöjda utan vill jobba hårdare med både jämställdhets- och mångfaldsaspekten. Rent generellt eftersträvar vi en mer jämlik rekryteringsprocess och jobbar mycket med personlighetstester snarare än kompisrekrytering. I framtiden vill vi kunna anonymisera rekryteringsprocessen för att matcha rätt person till rätt tjänst. Mångfald skapar en bättre arbetsplats för alla och är en viktig del i vårt framgångskoncept! 

Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Stockholms Matmarknad, Taverna Brillo, Luzette, och Ulriksdals Värdshus. Vi är en koncern med 700 medarbetare och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Läs mer: www.svenskabrasserier.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lisa Oldmark, HR-direktör på AcadeMedia står ute på gatan i solskenet framför AcadeMedias byggnad i centrala Stockholm.
AcadeMedia
AcadeMedia utvecklar framtidens skolor
Läs mer
Anna Gulliksen på EVRY står i en trappa och ser in i kameran.
EVRY
EVRY lockar kandidater med hjälp av unik spelmiljö
Läs mer
Sirpa Rusanen på Svensk Exportkredit står utomhus och pratar med en kollega. I bakgrunden syns stadshuset i Stockholm.
Svensk Exportkredit
SEK hjälper svenska exportföretag att lyckas globalt
Läs mer
Resurs Holding
Positiva medarbetarresor för Resurs
Läs mer