Data/IT Branschbäst

SEB

“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”

2021-06-17

Lästid ca 2 min

Data/IT Branschbäst

Bank

Branschbäst loggaBranschbäst

Foto: Kristofer Hedlund

Möjligheten att få vara med och påverka i både stort och smått, gör att Sofia Johansson trivs på SEB.

När Sofia Johansson pluggade till civilingenjör med inriktning mot IT hade hon inte en tanke på att jobba på bank. Men av en slump sökte hon till SEBs traineeprogram för tre år sedan. I dag har hon tre olika roller på banken: Technology Strategist, Cloud Communicator och frontendutvecklare.

Sofia Johansson

Titel: Technology Strategist, Cloud Communicator och frontendutvecklare.
Utbildning: Civilingenjör inom IT, KTH, examen 2018.
Vad var roligast med att vara trainee på SEB? “Att jag fick inblick i så många olika delar av organisationen.”

Vad gör du på jobbet?

– Som Technology Strategist driver jag strategiska initiativ inom Technology och fokuserar på områden som Open Banking, Cloud och data. Jag är även kommunikatör och utbildningsansvarig för Cloud-programmet, vilket innebär att jag ser över hur vi kommunicerar kring Cloud, som är en del av den moderna infrastruktur som vi implementerar på SEB. Förra veckan var jag ansvarig för Cloud Day, ett stort digitalt event om vårt samarbete med Google Clouds plattform, där 1300 medarbetare deltog. Sedan en tid tillbaka har jag även börjat jobba deltid med en av våra digitala kanaler i rollen som frontendutvecklare.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Att jag får vara med och lösa problem på detaljnivå samtidigt som jag är med och påverkar mer strategiska beslut, som till exempel vår Cloud-resa.

Hur har SEB stöttat din utveckling?

– När jag kommer med idéer tas de på allvar och jag känner att jag blir lyssnad på. Det känns som att man kan vara med och påverka väldigt mycket. Vid flera tillfällen har jag sett saker som jag velat förändra och sedan nämnt det, och då har jag fått jobba med de frågorna. I somras gick jag till exempel genom vår Developer Garden, en sida med beskrivningar av tekniska komponenter för utvecklare, och såg att den var lite svårnavigerad. Efter det fick jag uppdraget att designa om sidan för att göra strukturen enklare.

“Det finns många kvinnor på coola tech-positioner på SEB”

Hur märker du att SEB jobbar med mångfald och inkludering?

– Något som jag tycker är oerhört inspirerande är att det finns många kvinnor på coola tech-positioner där det ofta brukar vara killar. Till exempel Petra Ålund, Head of Technology på SEB och Petra Barkeby, Head of Trading Area Technology på SEB.

Hur skulle du beskriva SEB som arbetsplats?

– Det är verkligen en arbetsplats med varm och öppen atmosfär. Det känns enkelt att ta kontakt med personer och fråga om råd och få support från alla delar av banken.

Text: Sara Schedin

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Branschbäst Professionals

Civilingenjör Branschbäst

Civilingenjör Professionals

Data/IT Branschbäst

Högskoleingenjör Branschbäst

Högskoleingenjör Professionals

Juridik Branschbäst

Juridik Professionals

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Traineetiden gav mig ett sammanhang och nätverk”
Läs mer
SEB
“Jag fick nätverka med människor inom hela SEB”
Läs mer
SEB
”På SEB fick jag kvitto på att min kunskap har ett värde”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer