Högre Syfte

Tietoevry

”Jag gillar att lösa problem med hjälp av teknik”

2021-05-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Det är just möjligheten att djupdyka i projekt med ett högre syfte som gör att Linnéa Källgård fortfarande efter tio år trivs så bra på TietoEVRY.

Linnéa Källgård animerade spel inom digital reklam och kommunikation i London. Men efter några år sökte hon efter något mer långsiktigt. Några vänner fick henne att söka sig till TietoEVRY. Nu, drygt tio år senare, är hon involverad i flera projekt på teknik- och konsultbolaget.
– TietoEVRY är ett stort företag med samhällsbärande system inom kommunal verksamhet, finans, vård och omsorg. Ett exempel är ett operationsplaneringsverktyg som behöver fungera så smidigt och fort som möjligt. Sådana viktiga projekt är en stor anledning till att det är roligt att jobba här, säger Linnéa.

Linnéa Källgård

Titel: Lead User Experience Designer.
Utbildning: Antikens kultur och samhällsliv, fil. kand. Uppsala universitet. New Media Design, Hyper Island, Karlskrona, examen 2000.
Gör helst på fritiden: ”Jag tycker om berg, och framförallt att åka skidor på svenska fjällen. Förra året testade jag klättring som jag fastnade för.”

Berätta om ditt jobb!

– Jag gillar att lösa problem med hjälp av teknik. När vi jobbar i ett projekt samarbetar vi med kundens verksamhet för att ta reda på vilka problem som behöver lösas. Det kan vara att kundtjänst berättar vad kunderna säger varje dag, eller att vi skuggar en person för att få insikt kring hur tjänsten fungerar i verkligheten. Det gör att vi kommer fram till en efterfrågad lösning.

Berätta om ett aktuellt projekt!

– Jag är med i ett samverkansprojekt, HSB Living Lab, som bedriver forskning på framtidens boende. I huset som ligger i Göteborg bor 16 personer. Det är nyttigt att jobba med forskning för de ställer helt andra typer av frågor. I näringslivet finns ofta korta horisonter och tajta deadlines. Jag är väldigt glad för det här projektet.

”Vi vill få fler partners med på tåget.”

Du driver även projektet Min Ekonom, vad innebär det?

– Det går ut på att digitala pengar ska vara lika lätta att begripa som kontanter. Projektet som jag driver tillsammans med Länsstyrelsen i Örebro finansieras av PTS. Vi gör det i samverkan med Folkhögskola Fellingsbro och personer som har en intellektuell funktionsnedsättning. Men inte bara för dem – 70 000 personer får årligen en förvärvad hjärnskada som leder till nedsatt förmåga att se siffror. De vill vi hjälpa. Egentligen räcker det med ganska lite stress för att vår begreppsförmåga ska gå ner, så begripliga digitala pengar gagnar alla.

Vad är nästa steg?

– Vi vill få fler partners med på tåget. Vi vill jobba med minst en bank som kan stå för tryggheten och komma med idéer från deras perspektiv. Vi behöver samarbetspartners som har en teknisk plattform som kan förvalta Min Ekonom och se till att den finns kvar. Ambitionen är att det ska finnas en grundläggande version ute i oktober.

Vad ger det dig?

– Jag tänker att vi alla behöver ta ansvar. Vi har en ambition i Sverige att bli riktigt bra på digitalisering, och då måste vi hjälpas åt. Det är just möjligheten att djupdyka i projekt med ett högre syfte som gör att jag fortfarande efter tio år trivs så bra på TietoEVRY.

Är du en av oss?

En nytänkare som vill minska gapet mellan människor och teknik och känner att det är dags för something better? Då är du kanske rätt person för oss. Just nu växer vi inom Digital Consulting – in och kika på våra lediga tjänster HÄR!

Tietoevry

Tietoevry creates digital advantage for businesses and society. We are a leading digital services and software company with local presence and global capabilities. Our Nordic values and heritage steer our success. Headquartered in Finland, Tietoevry employs around 24 000 experts globally. The company serves thousands of enterprise and public sector customers in more than 90 countries. Tietoevry’s annual turnover is approximately EUR 3 billion and its shares are listed on the NASDAQ in Helsinki and Stockholm as well as on the Oslo Børs. Läs mer: https://www.tietoevry.com/en/careers/

Dela det här inlägget

Tietoevry Placeringar

Högre Syfte

Artiklar du kanske gillar:

Emma Hall, TietoEvry
Tietoevry
”Det är ett superspännande projekt som är cutting edge”
Läs mer
Tom Clignez står lutandes mot en lycktstolpe ute på gatan. I bakgrunden skymtas en buss i förbifarten.
Tietoevry
”Vi strävar efter att ha balans mellan människa, affär och teknik”
Läs mer
Postnord
”Vi har en viktig roll – våra krav ger ringar på vattnet”
Läs mer
Postnord
”Det är intressant att jobba på PostNord som alla har en relation till”
Läs mer