Årets HR-direktör

Caverion

På Caverion är du med och skapar smarta och hållbara omgivningar

2022-12-20

Lästid ca 2 min

Nominerade 2023

Årets HR-direktör

Foto: Felicia Yllenius

40 procent av vår energi används i byggnader och 30 procent av människans klimatavtryck kommer från fastigheter. För hållbara tekniska tjänster för byggnader och omvärld, och för att tänka rätt från början, behöver vi smarta lösningar och kompetenta medarbetare. En inkluderande och hjälpsam kultur präglar Caverion och det senaste året har företaget arbetat med att öka synligheten. I januari startar Caverions nya traineeprogram.

Anna-Carin Ingemansson är HR-direktör på Caverion Sverige. Caverion utvecklar smarta lösningar för byggnader, infrastruktur och industrier. Företaget har 2 500 anställda i Sverige och 14 000 globalt.
– Det är ett fantastiskt arbetsklimat där alla är hjälpsamma och inkluderande. Jag trivs där det händer mycket och Caverion har en spännande resa framåt, säger hon. Vi finns precis där det händer.

Anna-Carin Ingemansson

Titel: HR-direktör.
Utbildning: Beteendevetenskap, studier vid flera universitet, bland annat Göteborgs universitet, examen 2001.
Favoritbyggnad: ”Vårt hus i Spanien eftersom det strålar samman med avkoppling, sol och bad, familj, gemenskap och närvaro. Där hämtar jag energi.”

Skapar den smarta staden

Caverion SmartCity handlar om hur vi kan driva förändringen så att vi rör oss åt rätt håll, mot en hållbar framtid genom att skapa värde för fastighetsägare, hyresgäster och fastighetsbesökare.
– Vi vill vara med och utveckla den smarta staden, genom att exempelvis länka samman byggnader, infrastruktur och industri. Då blir städer en plats med fokus på människor, där vi kan vara glada, hälsosamma och produktiva. Samtidigt kan vi mildra effekterna av klimatförändringarna i stället för att
bidra till dem. Vi ser över hur vi kan bromsa klimatförändringen, och hur vi kan hjälpa våra kunder att minska klimatavtrycket och effektivisera sin energi. Vi tillbringar ungefär 90 procent av vår tid inomhus, därför arbetar vi med att få till en bra inomhusmiljö i våra byggnader, säger Anna-Carin och fortsätter:
– Vi har ett mål att vårt handavtryck ska vara tio gånger större än vårt fotavtryck. Just nu är vårt handavtryck tre gånger större än vårt fotavtryck och vi har ett nära samarbete med våra kunder. Tillsammans är vi på god väg mot vårt mål.

“Alla är hjälpsamma och inkluderande”

Medarbetarna berättar om företaget

Det senaste året har Anna-Carin tillsammans med teamen på Caverion arbetat mycket för att öka synligheten kring allt som händer i bolaget. Nu är Anna-Carin, som började sommaren 2021, nominerad till Årets HR-direktör.

– Vi är inne i en positiv resa och har gjort mycket under året som gått. Vi jobbar hårt för att visa att vi är en attraktiv arbetsgivare och det gör att det händer saker. Caverion har synts mer och det har ökat engagemanget hos våra medarbetare, de vill vara med och berätta om det arbete vi gör. Vi är aktiva på sociala medier och berättar om vad som händer i bolaget, som att vi jobbar med hållbarhetsfrågor och SmartCity. I januari startar vi dessutom upp vårt eget traineeprogram, säger hon.

Anna-Carin väljer:

Spontan

Strukturerad

Skogen

Havet

Podcast

Bok

Uppkopplad

Avkopplad

Gör fastigheter mer gröna

Kultur- och värderingsarbetet är grunden i Anna-Carins och hennes teams arbete, och alla chefer och medarbetare involveras. Syftet är att alla ska känna att Caverion är en inkluderande arbetsplats där man jobbar tillsammans.
– Vår huvudsakliga uppgift är att jobba för att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi tittar ständigt på hur vi kan behålla och engagera våra befintliga medarbetare, men också hur vi kan få in nya medarbetare till Caverion och få dem att stanna, säger Anna-Carin och fortsätter:
– Caverion attraherar unga talanger som vill vara med i en spännande utveckling, som vill klimatförändra och göra fastigheter mer gröna. Här kan du prova på olika arbetsuppgifter och roller och vara med och utvecklas tillsammans med oss.

Text: Tina Lindström Carlsson

Caverion

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra de smarta och hållbara ser vi till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Med Caverions 2 500 medarbetare och en omsättning på 22 miljarder skapar vi bättre boendemiljöer, mer produktiva arbetsplatser, tryggare resor. Du kan vara säker på att vi leder rätt genom hela livscykeln – från rådgivande tjänster, design och konstruktion, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll och fastighetsförvaltning – för byggnader, infrastruktur och för industrier. Läs mer: caverion.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Caverion
Ärlighet och tydlighet blev Caverions vinnarrecept
Läs mer
Caverion
Caverion sätter ljuset på den interna kulturen
Läs mer
Caverion
Caverion sätter ljuset på den interna kulturen
Läs mer
Bravida
Bravidas innovativa miljö attraherar nya medarbetare
Läs mer