Högskoleingenjör Professionals

Göteborg Energi

”Vi har ett lättsamt och familjärt arbetsklimat”

2019-12-13

Text: Sara Schedin

Foto: Julia Sjöberg

Amanda Hult sitter vid ett bord i Göteborgs Energis lokaler med en inomhusfönster och gröna växter i bakgrunden.

På Göteborg Energi arbetar medarbetarna för en hållbar stad. Fokuset på miljön gör markförhandlaren Amanda Hult stolt över att jobba för bolaget.

När Göteborg Energi var i färd med att starta upp enheten Fastighetsjuridik förra året blev Amanda Hult uppringd och tipsad om att de sökte personer med hennes kompetens. Hon arbetade då för ett annat bolag och hade egentligen inga planer på att byta jobb, men hennes nyfikenhet på rollen som markförhandlare väcktes när hon förstod att hon skulle få möjligheten att arbeta med både el, fjärrvärme, fjärrkyla, gas och opto.
– Det är få energibolag som arbetar med alla dessa områden, så det var bredden i arbetsuppgifterna som fick mig att tacka ja till tjänsten.

Amanda Hult

Titel: Markförhandlare
Utbildning: Lantmäteriingenjör, Högskolan Väst, examen 2016.
Vad gillar du att göra på fritiden?Jag tycker mycket om att resa, träna och umgås med vänner och familj.

Vad gör du som markförhandlare?

– Jag jobbar med att juridiskt trygga Göteborg Energis anläggningar i marken så att de får ligga kvar över tid och stödjer bolaget i olika mark- och fastighetsjuridiska frågor. Min enhet förhandlar med våra kunder, värderar intrång i marken och handlägger ärenden som rör markåtkomst för företagets produktions- och distributionsanläggningar.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

– Alla kontakter med människor, både internt och externt. Det blir mycket kommunikation med allt ifrån enskilda fastighetsägare till kommuner och myndigheter. Sedan tycker jag om att jag får vara med och utveckla Göteborg som ständigt växer.

Vad gör dig stolt över att jobba för Göteborg Energi?

– Jag tycker om det bolaget står för och att man har en tydlig framtidsvision om att verka för ett hållbart samhälle. Det finns ett stort fokus på innovation och att komma på nya smarta lösningar inom företaget, vilket jag tror är en stor anledning till att Göteborg Energi är så populär bland studenter och young professionals. Genom att jobba hos oss kan man göra skillnad både här och nu och i ett lite längre perspektiv.

Hur skulle du beskriva er företagskultur?

– Det är ett väldigt lättsamt och familjärt klimat här. Man har nära till sina chefer och även vår vd är mån om att visa sig och säga hej.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Jag känner att jag hela tiden utvecklas på jobbet och att det inte finns någon gräns för hur mycket jag skulle kunna lära mig. Dessutom är Göteborg Energi en så pass stor arbetsgivare att det alltid finns möjlighet att söka sig vidare till andra områden om man skulle vilja det.

Göteborg Energi

Göteborg Energis uppdrag består i att bedriva, produktion, distribution och handel inom energiområdet. Med hög leveranssäkerhet förser Göteborg Energi kunderna med prisvärda energilösningar. Genom sitt ägande av bolaget vill staden säkerställa att göteborgarna har tillgång till hållbara energilösningar och att omställningen mot ett klimatneutralt samhälle fortsätter, i kombination med god stadsutveckling.

Läs mer: www.goteborgenergi.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Göteborg Energi
Göteborg Energi – en långsiktig samhällsbyggare
Läs mer
Amanda Hult sitter vid ett bord i Göteborgs Energis lokaler med en inomhusfönster och gröna växter i bakgrunden.
Göteborg Energi
”Vi har ett lättsamt och familjärt arbetsklimat”
Läs mer
Johannes Nilsson står på en tågstation med varma ytterkläder och snö som faller.
Trafikverket
Trafikverket framtidssäkrar järnvägen
Läs mer
Andreas Palm sitter vid en soffgrupp med små bord i bakgrunden.
Evry
”Vi spänner över kundens hela digitala livscykel”
Läs mer