Topp 50 2023

Holmen

”Holmen är bra på att skapa utvecklingsmöjligheter”

2023-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Gemenskap, samarbete och utveckling präglar kulturen på Holmen. Sarina Hassani började på Holmen som produktionsingenjör på Hallsta pappersbruk och är idag sektionschef.

Sarina Hassani började på Hallsta Pappersbruk, Holmen, som produktionsingenjör med fokus på processutveckling sommaren 2021. Efter drygt ett år tackade hon ja till tjänsten som sektionschef på samma avdelning där färdiga pappersrullar packas och lagras och därefter går ut till kunder på lastbil eller båt.

 

– Jag är 26 år och hade ingen tidigare erfarenhet inom ledarskap. Jag har fått stort förtroende och har en fantastiskt bra chef och en mentor som alltid är nära tillhands. Dessutom har jag kollegor med otrolig kompetens som lär mig processen och som är en bra hjälp inför beslutsfattande, säger hon.

Sarina Hassani

Titel: Sektionschef.

Utbildning (skola och examensår): Högskoleingenjör i maskinteknik, Högskolan väst, examen 2020. 

Favoritprodukt av papper: ”Holmen INNR, en ny pappersprodukt av färsk fiber som breddar vårt produktutbud och bidrar till mer klimatsmarta förpackningar.”

Företagskulturen på Holmen präglas av utveckling, gemenskap och samarbete. Erfarenheter delas och man lär av varandra.

 

 – Den dagliga gemenskapen och samarbetet vi har här på Hallsta pappersbruk, och även med vårt systerbruk i Norrköping, är otroligt bra. Vi hjälper varandra genom att diskutera lösningar på olika problem. Det som sticker ut extra mycket är att det är prestigelöst. Seniora medarbetare som sitter på mycket kompetens delar gärna med sig till de nya, säger Sarina.

På Holmen uppmuntras utveckling bland annat genom intern rörlighet, vilket bidrar till att både medarbetare och företaget utvecklas. 

 

 – Holmen satsar verkligen på sina medarbetare och vill du så kan du utvecklas. Jag har många kollegor som har fått möjlighet att röra på sig inom företaget och därför har fortsatt jobba på Holmen i många år, säger Sarina.

”Hos oss bidrar alla till gemensam framgång”

Gunilla Rolander, HR-direktör på Holmen berättar att de i flera år arbetat systematiskt med att utveckla sina ledare och förankra värderingarna mod, engagemang och ansvar.  

 

– Vi strävar efter att skapa en atmosfär där våra medarbetare ska känna att de har möjlighet att utvecklas. Vår styrka ligger i att vi arbetar som ett team utan prestige, alla bidrar till gemensam framgång. Våra ledare ska alltid känna sig trygga och ha rätt förutsättningar att leda. Ett bra ledarskap gör att vi trivs bättre. Vilket är kul att få bekräftat än en gång.

Holmen

Vår verksamhet vilar på kraften från skogarna, floderna och vinden. Den fokuserar på hur vi intelligent kan använda teknik och ingenjörskonst för att skapa de fossilfria, återvinningsbara produkter som världen behöver.

Dela det här inlägget

Holmen Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Holmen
»Kulturen att samarbeta är stark på Holmen«
Läs mer
Sigma Technology Group
»Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om«
Läs mer
Essity
»Kulturen genomsyrar allt vi gör och alla ställer upp för varandra«
Läs mer
Maria Karlsson står lutad mot en receptionsdisk.
Enfo
”Det spelar ingen roll vem du är – du kommer in i gänget direkt”
Läs mer