Topp 50 2023

Sigma Technology Group

»Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om«

2022-12-20

Lästid ca 2 min

#4

Topp 50 2023

Foto: André De Loisted

Sigma präglas av öppenhet och korta beslutsvägar. Den privatägda konsultkoncernen består av många små bolag som samarbetar för att göra kunderna mer konkurrenskraftiga.

Elin Blomstergren gillar problemlösning och har programmerat sedan tonåren. Erik Johanssons intresse för programmering väcktes redan i unga år. Nu är de båda en del av Sigma. Elin som började hösten 2019 i ett nytt bolag inom koncernen utvecklar bland annat Sigmas egna system för cv, rekrytering och uppdrag.
– Jag fick frågan och lockades av att vara med på något nytt. Cheferna är nära de anställda och det finns ett lokalt driv. Vi har fördelen av att ha många små bolag som samarbetar och samtidigt hör vi till en stor koncern. Som konsult på Sigma blir du hörd och har mycket att säga till om, säger Elin.

Elin Blomstergren

Titel: Backend-utvecklare.
Utbildning: Civilingenjör inom industriell ekonomi. Lunds universitet, examen 2018.
Drömprojekt: ”Något inom simuleringar och optimeringar med matematik och programmering som jag kan nörda ner mig rejält i.”

Erik Johansson

Titel: Systemarkitekt, Business Analyst.
Utbildning: Tekniskt gymnasium, Cybergymnasiet Malmö, 2012.
Drömprojekt: ”Något som har med rymden att göra, som att utforma kontrollsystem för raketuppskjutningar eller liknande.”

Erik är en del av ett nystartat bolag i Sigmakoncernen. Han började våren 2021 och utvecklar nästa generations mjukvaruplattformar till elbilar.
– Det ger en startup-känsla och gör att vi är delaktiga i att forma processer och bidra till kulturen. Framför allt lockades jag av att jobba med etablerade kunder i ett stabilt bolag och
få möjlighet att vara med och bygga nytt. Vi har nära till vår högsta chef och det finns ingen tröskel om man vill ta upp något. Öppenhet är också en av våra grundstenar, säger Erik.

Entreprenörsdriven miljö

Sigma har en entreprenörsdriven miljö med kunskapsutbyte, gemenskap och korta beslutsvägar som framgångsfaktorer.
– Sigma är stort men inte hierarkiskt. Vi har tryggheten, kunderna och möjligheter som ett storbolag, och det sociala som ett mindre bolag. Och Sigma har visionen om entreprenörskap vilket gör det till en spännande arbetsplats, säger Elin.
– Du får det bästa av två världar och påverkar i olika branscher och olika uppdrag. Den möjligheten har du kanske inte på ett mindre bolag, säger Erik.

»Cheferna hade löpande kontakt för att prata drömuppdrag, utbildningar och visioner med frågor som vad vill du göra om tre år.«

Stark kultur

På Sigma är medarbetarna i fokus och deras kunskap och kompetens ses som koncernens största tillgång. Kulturen är stark och människor med olika bakgrunder samarbetar för att nå resultat och göra kunderna mer konkurrenskraftiga.
– Vi har en väldigt bra sammanhållning och det är lätt att ha en öppen dialog. Vill du ta tag i något som du känner att du kan bidra till så är det fritt fram. Du har fria tyglar att bidra till att utveckla företaget, säger Erik.
– Det är en bra blandning av människor med olika bakgrunder. Vi har kollegor vars väg in i yrket är både akademisk och mer praktisk. Vi gör samma jobb men har olika erfarenheter och perspektiv i vår grupp. Det ger en intressant sammansättning, säger Elin.

Extra fokus på sammanhållningen

Under coronapandemin fokuserade Sigma extra mycket på sammanhållningen och att få medarbetarna som jobbade hemma att känna sig sedda.

– Cheferna hade löpande kontakt för att prata drömuppdrag, utbildningar och visioner med frågor som vad vill du göra om tre år. De åkte hem till sina anställda och gick på promenad för att stämma av läget. Även om du är i en pandemi eller sitter ensam hos en kund ska du känna att du har en chef som bryr sig och ett team du tillhör, säger Elin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Sigma Technology Group

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.

Läs mer: sigmatechnology.se

Dela det här inlägget

Sigma Technology Group Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Sigma Technology Group
”Vi bygger starka och motiverade team med våra techkonsulter”
Läs mer
Två medarbetare står vid ett bord och pratar med varandra över en kopp kaffe.
Sigma Technology Group
“Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Sigma Technology Group
“Vi är entreprenörsdrivna och utvecklar framtidens lösningar”
Läs mer
Hakar Ahmad står inne på Skanskas kontor, lutad mot ett trappräcke.
Skanska
“Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt”
Läs mer