UTMANARE

Hewlett Packard Enterprise

“Jag är stolt över att HPE är ett humant företag”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Ashima sitter på en mjuk bänk på HPE:s kontor och tittar in i kameran.

Foto: Felicia Yllenius

Att företag ser människan bakom medarbetaren är ingen självklarhet. Hewlett Packard Enterprise tänker annorlunda. Därför får Ashima Bruta balansen att fungera mellan jobb och privatliv.

Ashima Bruta är tjänsteansvarig på HPE och har nyligen återvänt efter sin föräldraledighet tillsammans med sonen. HPE har gjort ett stort avtryck genom att erbjuda sex månaders betald föräldraledighet för anställda över hela världen.
– Det känns fantastiskt att kunna vara hemma och njuta av den första tiden med sitt barn. Att vi i Sverige har denna möjlighet är något som vi kanske tar för givet, men vi vet ju att det verkligen inte är så i alla länder.

Ashima Bruta

Titel: Tjänsteansvarig.

Utbildning: Civilingenjör inom IT, KTH, examensår 2008.

Vad gör du på fritiden? ”Jag går på keramik för att få jobba med händerna och jag spelar gärna golf. Och så är jag intresserad av trädgård och aktier.”

Ett annat exempel på att HPE har stort fokus på balans mellan privatliv och arbete är företagets Wellness-fredagar. Medarbetarna kan vara lediga en halv fredag per månad för att ägna sig åt familj, hälsa eller något annat avkopplande. Ytterligare en aspekt är företagets globala initiativ Edge-to-Office, ett nytt arbetssätt som gör det möjligt att utföra arbetet där det är mest optimalt.
– Det här är en hybridlösning där man kan arbeta hemma, på kontoret eller där det passar bäst. Jag kan anpassa min arbetsdag utifrån mina förutsättningar. Bara en sådan sak som att smidigt kunna planera för dagislämning och hämtning förenklar min vardag mycket.

HPE förväxlas ofta med HP

I arbetet som tjänsteansvarig mot stora företag jobbar Ashima dagligen med att förenkla för sina kunder, närmare bestämt kundernas konsumtion av datacenter-lösningar. Hewlett Packard Enterprise förväxlas ofta med Hewlett Packard Inc. Bolagen var tidigare ett och samma bolag men separerade 2015 och har sedan dess varit två skilda företag. Fastän HPE är ett eget bolag i dag så lever grundarnas – Bill och Daves – värderingar enligt ”the HP Way” i högsta grad vidare i företaget.
– Jag får ofta frågan om jag som expert kan hjälpa till med att fylla på färg i skrivaren och jag skrattar varje gång. Jag tillhör inte HP som säljer hårdvara – utan HPE som jobbar med hybrida molnlösningar on-demand.

Karriären görs på HPE

På HPE uppmuntras anställda att söka sig runt internt för att förstå hela företagscykeln. Ashima får kontinuerligt utskick om nya tjänster och har utvecklingssamtal varannan vecka. Det finns heller inga frågetecken kring att gå nya utbildningar.
– I mitt nästa karriärsteg kommer jag söka mig vidare inom HPE. Med vårt flexibla arbetssätt kan man växa inom våra europeiska organisationer, vilket öppnar upp för stora möjligheter världen över. Hon fortsätter:
– Jag är framförallt stolt över att HPE är ett generöst och humant företag. Men också över alla de karriärmöjligheter som finns här. Folk tar sig tid och vi blir ofta påminda om att vara hemma och koppla ner. Det är som att få en stor varm kram varje morgon, avslutar Ashima.

Text: Eva Rydinger

Hewlett Packard Enterprise

På Hewlett Packard Enterprise (HPE) jobbar vi för att möjliggöra utvecklingen av hur människor lever och arbetar. Med innovation i fokus och samarbete i starka partnerskap strävar vi efter att skapa banbrytande tekniklösningar som gör det möjligt att låta värdefull data göra skillnad. Affärsområden inkluderar Cloud Services, Compute, High Performance Computing & AI, Intelligent Edge, Software samt Storage. Genom en konsekvent upplevelse från edge till cloud hjälper vi kunder hantera värdefull data, utveckla nya affärsmodeller och öka operationell prestanda. För mer information, besök: https://www.hpe.com/se/sv/home.html

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Natalia på Orange Cyberdefens står framför en svart vägg och tittar in i kameran med ett leende.
Orange Cyberdefense
“Vi är högt rankade inom it-säkerhet”
Läs mer
Xylem
»Jag får jobba med en produkt som jag tycker är viktig«
Läs mer
Midroc
Ledarskapet startar med dig själv
Läs mer
Ida Landin och Jonas Lundgren står utomhus under varsitt paraply med vatten i bakgrunden.
Rejlers
”Genom att hitta nya arbetssätt blir jobbet ännu roligare”
Läs mer