UTMANARE

Orange Cyberdefense

“Vi är högt rankade inom it-säkerhet”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Natalia på Orange Cyberdefens står framför en svart vägg och tittar in i kameran med ett leende.

Foto: Felicia Yllenius

Innovation, kontinuerligt lärande och frihet under ansvar är viktiga byggstenar på Orange Cyberdefense. Inkluderande aktiviteter bidrar till glädje och gemenskap.

Orange Cyberdefense har som mål att bygga ett säkrare digitalt samhälle. Företaget med mer än 25 års erfarenhet av informationssäkerhet och drygt 300 anställda rankas högt och är en utmanare i kategorin Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Natalia Carreno

Titel: PS Teamlead.
Utbildning: Systemvetare. Uppsala universitet, examen 2005. Påbyggnadskurser i psykologi.
Boktips: ”ʼParadiset ligger under mammas fötterʼ av Gina Dirawi.”

Natalia Carreno började som strategisk säkerhetskonsult 2017 och två år senare gick hon in som teamledare på 50 procent. I teamet som består av nio medarbetare ingår bland annat nätverks- och informationssäkerhetskonsulter.
– Jag får de bästa av två världar. Jag får både jobba nära konsulterna i gemensamma uppdrag samtidigt som jag får leda dem och följa deras utveckling, säger hon.

Företagskulturen är öppen och inkluderande och erbjuder frihet under ansvar.
– Orange Cyberdefense är högt rankade inom it-säkerhet och vi är ett förstaval för många studenter. Det är lätt att nätverka och knyta relationer. Många av våra anställda har hög kompetens och delar gärna med sig av sin kunskap. Företagskulturen handlar mycket om att hjälpa våra medarbetare att väcka den kreativa ådran, vara innovativa, ta initiativ och fatta egna beslut. Det är mycket frihet under ansvar, och det finns alltid utrymme att utvecklas, säger Natalia.

Cybersäkerhetsföretaget har under lång tid jobbat för att locka fler kvinnor, och det har gett resultat.
– Under ett kundmöte insåg jag att jag satt runt ett bord med chefer, specialister och tekniska konsulter, och alla var kvinnor. Jag har aldrig tidigare varit i den situationen, vi har satsat på att få fler kvinnliga kompetenta medarbetare – och vi är där nu! Det är kul att se hur alla tar för sig. För mig blev det en höjdpunkt att se att vi har nått dit, säger Natalia.

För att främja sammanhållningen genomförs olika initiativ och events. I december anordnas exempelvis en årlig pepparkakshustävling.
– Ett annat event är Hela Orange Cyberdefense bakar, då har vi ett buffébord där alla som vill får ta med sig sin bästa kaka eller dessert. Tanken är att vi dukar upp det fint för att lysa upp i december. Många har redan börjat planera inför dagen, säger Natalia och fortsätter:
– Det finns en gemenskap som är öppen och inkluderande. Även om vi är olika så är vi som en familj. Vi har varit duktiga på att inte tappa bort oss i det stora. Vi tillhör Orange, men är ändå
fortfarande det lilla företaget.

Text: Tina Lindström Carlsson

Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense är expertenheten för cybersäkerhet inom Orange Group, som tillhandahåller managerad säkerhet, Managerade detect- och response-tjänster till organisationer runt om i världen. Som en aktör med global förankring och lokal närvaro, strävar vi efter att bygga ett säkrare digitalt samhälle.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ashima sitter på en mjuk bänk på HPE:s kontor och tittar in i kameran.
Hewlett Packard Enterprise
“Jag är stolt över att HPE är ett humant företag”
Läs mer
Sofi Vilahamn, Essity
Essity
Ett hållbart arbetsliv även i en oviss omvärld
Läs mer
Anders Berge står utomhus med grönskande träd i bakgrunden.
Peab
”Peab klättrar stadigt i ranking som attraktiv arbetsgivare”
Läs mer
IKEA
“Vi försöker leva efter värderingarna som Ingvar skapade”
Läs mer