Xylem

”Vi är med och stöttar världen att bli en bättre plats”

2020-02-11

Text: Sara Schedin

Foto: André de Loisted

Malin Liljequist, Senior Project Manager, och Mats Karlén, Technical Manager på Xylems kontor. Bakom dem syns en rollup med Xylems logga och texten:

Forskning och utveckling står i centrum för Malin Liljequist och Mats Karlén på det globala företaget Xylem som bidrar till att lösa världens vattenproblem.

Xylem arbetar för att lösa den viktiga vattenfrågan i världen genom innovativa och smarta tekniklösningar. Malin Liljequist arbetar som projektledare inom produktutveckling och är teamledare för projektledarna på utvecklingsavdelningen. Mats Karlén är teknisk chef för tre av Xylems produktserier. Både Malin och Mats jobbar främst med varumärket Flygt.
– Xylem är en spelare inom all typ av vattenhantering – vi utvecklar lösningar som används för analys, transport och rening av vatten. Våra produkter finns i bakgrunden, de syns sällan men är viktiga, säger Mats.

Malin Liljequist

Titel: Senior Project Manager
Utbildning: Civilingenjör elektronikdesign, Linköpings tekniska högskola, examen 2005

Hur tar Xylem tillvara på medarbetarnas synpunkter?

– Ledningen i USA införde nyligen ett belöningssystem för att uppmärksamma personer som gör ett bra jobb. Det var en snabb och viktig insats på en punkt som fått relativt låga betyg i vår globala medarbetarundersökning. Nu kommer man även att införa ett nytt system för belöning av patent, säger Mats.

Mats Karlén
Titel: Technical Manager
Utbildning: Civilingenjör maskinteknik, Luleå tekniska universitet, examen 1998

Berätta om en höjdpunkt på jobbet!

– Xylem är ett amerikanskt företag där alla vi medarbetare uppmuntras till att göra volontärsarbete i våra respektive länder. I Sverige har vi bland annat valt att hjälpa Skansen, som är en stiftelse, med deras behov av och önskemål kring vattenhantering. Det femåriga projektet startade i januari och det är en fantastisk möjlighet att jobba i ett nära samarbete med kunden, säger Malin.
– Skansen är som ett samhälle i miniatyr, de har behov av många delar inom vattenhantering. Vi skapar en möjlighet för Skansen att använda vatten mer effektivt. De får en möjlighet att skapa bättre förutsättningar att driva sin verksamhet med hjälp av hållbara och energieffektiva lösningar, säger Mats.

”Vi löser världens vattenproblem.”

När du skryter om Xylem, vad säger du då?

– Vi löser världens vattenproblem. Det vi gör är mycket större än bara pumpar och teknik – vi är med och stöttar världen att bli en bättre plats. Xylem är exempelvis huvudsponsor i den globala tävlingen Junior Water Prize där priset delas ut i Stockholm under den årliga internationella vattenveckan, säger Malin.

Xylem

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integrerade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.

Läs mer: www.xyleminc.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Adrian står inomhus och lutar sig mot ett högre bord. Han ler och tittar in i kameran.
Xylem
Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag
Läs mer
Jimmy på PostNord står inomhus och lutar sig mot ett stort fönster. Utanför skymtar man grönska.
PostNord
“Jag saknade PostNord – folket, kunskapen och utvecklingen”
Läs mer
Rami Hussein sitter vid ett bord i en av CGI:s lokaler med en dator framför sig.
CGI
Möjligheten att bli delägare skapar ett starkt driv
Läs mer
Anders Berge står utomhus med grönskande träd i bakgrunden.
Peab
”Peab klättrar stadigt i ranking som attraktiv arbetsgivare”
Läs mer