Ludvig & Co

Det finns oerhört mycket kunskap att ta del av

2019-11-12

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

En stark lokal förankring i kombination med den varma och kompetenta kultur som Ludvig & Co är kända för, gör att företaget än en gång får höga betyg från sina medarbetare.

Rådgivningsföretaget Ludvig & Co har återigen hamnat högt upp på Universums lista över Sveriges populäraste arbetsgivare. HR-specialisten Maria Wansölin tror att det bland annat är den jordnära arbetsmiljön som gör att medarbetarna trivs så bra på bolaget.

 

– Vår kultur genomsyras av en personlig anda, som också speglar den närhet vi har till våra kunder. Dessutom har vi en bra blandning av både nya och lojala, seniora medarbetare, vilket ger en känsla av trygghet och stabilitet säger hon och fortsätter:

– Det finns ett stort engagemang inom verksamheten och vikt läggs vid den personliga kontakten. Något som jag tror uppstår naturligt när man jobbar med småföretagare och har starka lokala rötter.

Maria Wansölin

Titel: HR-specialist.

Utbildning: Karlstads universitet.

Vad är på gång hos er? ”Vi är snart i full färd ett byte av varumärke, och växer som sagt både med fler medarbetare och på nya marknader, så framöver kommer vi att arbeta mycket med att tillvarata styrkorna i vår kultur och hur vi kan implementera dem mer i hela organisationen.”

Ludvig & Co arbetar brett inom sitt fält och erbjuder tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Bolaget har cirka 1 300 medarbetare och finns på 130 orter.

 

– Vi är inte störst i storstäderna utan prioriteringen är att finnas på många kontor, så att vi är representerade över större delar genom att vi har kontor även på mindre och medelstora orter. När man pratar kultur i företaget har vi dels fördelen med att vara en stor aktör, att vi verkligen kan driva på förändring på marknaden, men att vi samtidigt förstår vikten av att de lokala teamen får sätta sin egen prägel på sina respektive kontor.

Trots att Ludvig & Co medarbetare är utspridda över hela landet finns det enligt Maria en stark känsla av sammanhållning internt. Man har sett till att skapa många olika typer av kontaktytor för att göra det enkelt att utbyta erfarenheter mellan varandra, oavsett var i landet man befinner sig.

 

– Förutom att anordna större träffar för medarbetare inom enheterna, försöker vi också hitta olika sätt för kollegorna från olika kontor att samverka. Det finns både nätverk utifrån de kundsegment som man jobbar med och också inom de olika affärsområdena. Vi har till exempel ett spetskompetensnätverk för de som har kunder inom hästbranschen, säger hon och tillägger:

– Nätverken är viktiga för företaget eftersom att vi hela tiden hittar nya sätt att hjälpa kunderna. Det skapar en gemensamhetskänsla för alla, och att det finns mycket kunskap och kompetens att ta del av. Jag tror också vi kommer hitta ännu fler vägar att bredda kompetensen nu, vi växer väldigt mycket omkring i landet och ska rekrytera ännu fler 2020!

Ludvig & Co

Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult) är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 75 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Med cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter finns de alltid nära dig. Läs mer: https://ludvig.se/

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.
Ludvig & Co
“För att nå resultat måste vi samarbeta”
Läs mer
Ludvig & Co
“Vi startade som en del av den gröna näringen”
Läs mer
Rami Hussein sitter vid ett bord i en av CGI:s lokaler med en dator framför sig.
CGI
Möjligheten att bli delägare skapar ett starkt driv
Läs mer
Peter Hellgren på Consid sitter i en stol framför ett fönster.
Consid
“Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan”
Läs mer