Traineeguiden Teknik

Tetra Pak

”Vi har blivit som en familj för varandra”

2020-10-27

Text: Sara Schedin

Foto: André de Loisted

Lund 201008
Kristina Andric på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted

Som trainee på Tetra Pak har Kristina Andric arbetat med allt från tillverkning till digitalisering – och samtidigt fått ett stort nätverk inom organisationen.

Tetra Paks Future Talent Programme har ett ledarskapsspår och ett teknisk spår som är två respektive ett år långt. Kristina Andric har precis gått klart ledarprogrammet och trätt in i rollen som Supplier Manager.

Berätta om din roll som Supplier Manager!

– Genom samarbete med andra Supplier Managers skapar min avdelning kontrakt med våra leverantörer och ser till att Tetra Pak tillhandahåller rätt kvalitet på sina produkter samt tjänster. Ett av mina ansvarsområden är att se till att vi har kategoristrategin på plats, och att följa upp den. Ett annat stort fokus för mig är datahantering och analys för att se till att vi tar informerade, datadrivna beslut, vilket är viktigt både inom projektledning och strategisk ledning. Mitt ansvar är även att se till att Tetra Paks anställda, samt de hjälpmedel och verktyg som är tillgängliga för oss internt, är säkrade. Det möjliggör för att vi ska kunna erbjuda kvalitet till våra kunder och leva upp till vårt löfte om att bevara det goda – det vill säga maten, människorna och planeten vi bor på.

Kristina Andric

Titel: Supplier Manager.
Utbildning: Master i bokföring och finans, Lunds universitet, examen 2018.

Vilken typ av jobbrotationer fick du göra som trainee?

– Efter att ha tillbringat ett par månader på min avdelning Supplier Management gjorde jag min första rotation på en av våra fabriker som tillverkar förpackningar, vilket var ett bra sätt att förstå tillverkningsprocessen ur olika perspektiv. Jag gjorde även en rotation på en avdelning som ansvarar för de råmaterial som används för att tillverka våra förpackningar. Där pågår ständig innovation för att göra förpackningarna mer hållbara, med målet att använda växtbaserade material som är helt förnybara. Sedan tillbringade jag några månader med ett annat team på min hemavdelning som fokuserar på hur man använder digitala verktyg för att förbättra våra interna processer.

Fick du någon utlandserfarenhet?

– Ja, jag gjorde en av mina sista rotationer i USA tillsammans med ett team som arbetar med Industri 4.0. Där fick jag lära mig mer om hur Tetra Pak jobbar med digitalisering och nya innovativa arbetssätt. Tyvärr bröt pandemin ut under min tid utomlands så jag fick åka hem mitt i rotationen och fortsätta den digitalt här hemma – men det fungerade också bra!

”Jag fick inblick i all spännande innovation”

Vad har varit det bästa med traineeprogrammet?

– De andra traineerna! Många kommer liksom jag, som är från Serbien, från andra delar av världen och vi har verkligen blivit som familj för varandra här i Lund. Att få höra vad mina traineekollegor har gjort på sina olika uppdrag har förstärkt min upplevelse som trainee och gjort att jag lärt mig ännu mer om företaget. Det har också varit inspirerande att se hur Tetra Pak arbetar med hållbarhet genom hela värdekedjan och att fokuset på innovation genomsyrar alla delar av bolaget

Tetra Pak

Tetra Pak är världens ledande leverantör av process- och förpackningslösningar för livsmedelsindustrin. Tillsammans arbetar våra 24 000 medarbetare i nära samarbete med kunder och leverantörer för att kunna erbjuda säkra och innovativa produkter med så låg miljöbelastning som möjligt. Läs mer: www.tetrapak.com

Dela det här inlägget

Tetra Pak Placeringar

Traineeguiden Teknik

Artiklar du kanske gillar:

Tamsin Ekkel från Tetra Pak står vid ett fönster med en grön växt i förgrunden.
Tetra Pak
“Det finns många inom Tetra Pak att inspireras och lära sig av”
Läs mer
Tetra Pak
Från trainee till utvecklare av framtidens material
Läs mer
SEB
“Det är roligt att SEB satsar så mycket på AI och maskininlärning”
Läs mer
Lund 201008
Kristina Andric på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted
Tetra Pak
”Vi har blivit som en familj för varandra”
Läs mer