Årets Student 2022

Microsoft

Årets Tech-tjej 2022 – Olivia Harlin

2022-05-19

Lästid ca 2 min.

Foto: Universum

Vad betyder det här priset för dig?

– Det betyder jättemycket, både för min framtida karriär men framförallt att jag med stöttning av Microsoft får möjlighet att fortsätta jobba med det jag brinner för – jämställdhet inom tech.

Varför tror du att du vann – berätta mer om vägen hit!

– Ända sedan jag gick teknikprogrammet med IT-inriktning på gymnasiet har jag befunnit mig i en väldigt mansdominerad värld, och har alltid haft ettdriv att förändra hur könsfördelningen inom tech ser ut. Jag har engagerat mig i olika föreningar och jobbat för att uppmuntra fler tjejer att intressera sig för teknik och hitta till olika teknikutbildningar. Jag har tagit på mig rollen att vara ansiktet utåt för tjejer i teknikvärlden – något jag känt verkligen har behövts. Mitt engagemang och långsiktiga arbete för jämställdhet uppmärksammades av Microsoft, som i motiveringen även lyfte fram att jag alltid gått min egen väg

Vad är nästa steg?

– Först och främst ska jag avsluta min civilingenjörsutbildning inom interaktion och design på Umeå universitet, jag har lite mer än två år kvar. Parallellt med det kommer jag att med nya medel och metoder fortsätta jobba med jämställdhet inom tech tillsammans med Microsoft som är med och stöttar arbetet. Det ska bli jättespännande!

Text: Therese Johansson

Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft Office, Microsoft Windows, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Teams, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Microsoft
Microsoft Årets Tech-tjej 2024 Marina Peltonen
Läs mer
Microsoft
Årets Tech-tjej: Saga Neera Olausson
Läs mer
Microsoft
Årets tech-tjej 2023 – Ansökan är stängd
Läs mer
SEB
Årets Techtalang 2022 – Celine Helgesson Hallström
Läs mer