Student of the Year 2024

Microsoft

Årets tech-tjej 2024 – Ansökan är stängd

2023-12-20

Ansök här!
Nominera en vän!

I över två decennier har Microsoft delat ut utmärkelsen Årets tech-tjej för att lyfta fram kvinnliga förebilder inom tech. Digitalisering är viktigare än någonsin och vi vill inspirera fler tjejer att söka sig till tech och IT-branschen!

Competition notice/Disclaimer

Vem letar vi efter? 

Vår vinnare bör ha minst ett år kvar av sina studier inom ett tekniskt område, ha ett brinnande intresse och engagemang för tech samt vara en driven och engagerad person. Målet är att vinnaren ska kunna inspirera andra med sin egen resa, för att på så sätt belysa möjligheterna för unga tjejer att göra en karriär inom tech-branschen. 

 

Om du eller någon du känner är den nyfikna och initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera! 

 

Årets tech-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för tjejer inom tech-branschen. Ett stort plus i kanten är om du vill driva egna initiativ för att få fler tjejer att välja att satsa på en karriär inom tech. Vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft kring mångfald, jämställdhet och andra viktiga områden. 

Om utmärkelsen 

Vinnaren av Årets tech-tjej blir en ambassadör för Microsoft samt förebild för tech-intresserade unga vuxna i hela landet. Hon kommer att bjudas in till spännande evenemang under det kommande året och får även tillgång till ett värdefullt medlemsnätverk bestående av tidigare finalister som nu är verksamma inom branschen. 

 

Årets tech-tjej erbjuds även två mentorskap. Det ena med fokus på ledarskap och management med Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation för Microsoft Sverige, det andra med syfte att djupdyka inom teknik med Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige. 

 

Samtliga tio finalister kommer att tilldelas varsin mentor med gedigen erfarenhet från näringslivet ur Microsofts nätverk. Alla som deltagit under tävlingsdagen får även möjlighet att 25 februari 2024 delta i det inspirerande eventet Finalist Day, där möjlighet ges att nätverka med de andra finalisterna under mer avslappnade former. Under dagen sker flera utvecklande och intressanta sessioner med inbjudna deltagare från Microsofts nätverk av samarbetspartners. 

Tävlingsprocessen 

När ansökningsperioden stänger efter den 9 februari kommer tio finalister att utses och meddelas i mitten av februari 2024. 

 

Finalisterna kommer att bjudas in till en tävlingsdag i slutet av februari 2024 med Microsoft för intervjuer, case och andra spännande aktiviteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget och knyta värdefulla kontakter, samtidigt som de får chans att visa varför just de är en lämplig vinnare. 

 

Årets tech-tjej 2024 koras sedan under Universum Awards i mars. 

 

Är du eller någon du känner Årets tech-tjej 2024?  

Nominera dig själv eller en vän senast den 9 februari 2024. Vid frågor, vänligen kontakta aretsstudent@universumglobal.com 

Ansök här!
Nominera en vän!

Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft Office, Microsoft Windows, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Teams, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Microsoft
Årets Tech-tjej: Saga Neera Olausson
Läs mer
Microsoft
Årets tech-tjej 2023 – Ansökan är stängd
Läs mer
Microsoft
Årets Tech-tjej 2022 – Olivia Harlin
Läs mer
Omegapoint
Cybersecurity Talent of the Year 2024
Läs mer