Student of the year 2023

Microsoft

Årets Tech-tjej: Saga Neera Olausson

2023-04-01

Vad betyder det här priset för dig?

– Jättemycket! Jag är verkligen glad och tacksam, det var ingenting jag hade förväntat mig. Priset gör mig inspirerad att arbeta ännu hårdare för att inspirera ännu fler tjejer att bli intresserade av teknik.

Varför tror du att du vann – berätta mer om vägen hit!

– Det var en svårare fråga! Alla som var nominerade var extremt duktiga så det var nog inget lätt beslut för domarna. Min idé var att lyfta kvinnliga förebilder inom techbranschen på en plattform där unga kvinnor redan befinner sig – Tiktok. Tanken är att visa och förmedla glädjen med till exempel labbar och workshops. Jag bröt av min presentation med att visa en egen Tikok där jag förklarade just varför det här var en bra idé – jag tror att det stack ut och att de kanske fastnade för det.

Vad är nästa steg?

– Att dra igång kontot. Microsoft stöttar och hjälper och förhoppningsvis kan jag få de första kvinnliga förebilderna därifrån. Planen är att starta i juni och sedan arbeta med det löpande under året.

Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft Office, Microsoft Windows, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Teams, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Microsoft
Årets tech-tjej 2024 – Ansökan är stängd
Läs mer
Microsoft
Årets tech-tjej 2023 – Ansökan är stängd
Läs mer
Microsoft
Årets Tech-tjej 2022 – Olivia Harlin
Läs mer
SkandiaMäklarna
Årets Mäklarstudent- Ansökan är stängd
Läs mer