Student of the year 2023

Microsoft

Årets tech-tjej 2023 – Ansökan är stängd

2022-11-01

COMPETITION NOTICE/ DISCLAIMER

Microsoft har i över två decennier delat ut utmärkelsen Årets tech-tjej för att lyfta fram kvinnliga förebilder inom tech. Digitalisering är viktigare än någonsin och vi vill inspirera fler tjejer att söka sig till tech och IT-branschen!


Är du Årets tech-tjej 2023?

Vår vinnare bör ha minst ett år kvar av sina studier inom ett tekniskt område, ha ett brinnande intresse och engagemang för tech samt vara en driven och engagerad person. Du ska kunna inspirera andra med din egen resa, för att på så sätt belysa möjligheterna för unga tjejer att göra en karriär inom tech-branschen.

 

Årets tech-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för Microsoft Sverige. Vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft i ämnen kring mångfald, jämställdhet, innovation och andra viktiga områden. Dessutom blir du en förebild för tech-intresserade unga vuxna i hela landet.

 

Om du eller någon du känner är den nyfikna och initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera!

Om utmärkelsen

Vinnaren av Årets tech-tjej kommer att få delta på spännande evenemang som Microsoft-representant under det kommande året. Som en del av vinsten kommer du att få driva ett valfritt initiativ som syftar till att inspirera en yngre målgrupp att satsa på en karriär inom tech. Givetvis kommer vi på Microsoft Sverige att erbjuda vårt stöd samt gedigna kontaktnät för att kunna realisera ditt initiativ.

 

Årets tech-tjej erbjuds två mentorskap. Det ena med fokus på ledarskap och management med Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges verksamhet inom partner, startup och innovation, och det andra med syfte att djupdyka inom teknik med Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige.

 

Samtliga topp tio-finalisterna kommer även att tilldelas varsin mentor ut Microsofts gedigna nätverk. Som finalist får du även tillgång till ett värdefullt nätverk bestående av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen.

Så ser processen ut

Om du eller någon annan du känner har vad som krävs för att bli Årets tech-tjej, skicka då in en ansökan på den här sidan. Sista anmälningsdagen är den 15/1/2023.

 

Under början av 2023 kommer tio finalister att bjudas in till Microsofts kontor i Stockholm för en presentations- och bedömningsrunda. I anslutning till detta kommer finalisterna även att få en chans att nätverka samt delta på workshops, bland andra aktiviteter. Årets tech-tjej 2023 kommer att därefter koras på Universum Awards i mars.

Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft Office, Microsoft Windows, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Teams, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Microsoft
Microsoft Årets Tech-tjej 2024 Marina Peltonen
Läs mer
Microsoft
Årets Tech-tjej: Saga Neera Olausson
Läs mer
Microsoft
Årets Tech-tjej 2022 – Olivia Harlin
Läs mer
SkandiaMäklarna
Årets Mäklarstudent- Ansökan är stängd
Läs mer