Årets Student 2022

Setterwalls

Årets Juriststudent 2023- Ansökan är nu stängd

2022-10-05

Competition Notice / Disclaimer

Ansök här!

Nominera en vän!

En affärsjurist (hos Setterwalls) är en ansvarstagande och engagerad lagspelare med ett stort affärsintresse. En affärsjurist räds inte heller att anta spännande utmaningar. Känner du igen dig? Vill du redan under studietiden visa vad du går för och samtidigt knyta viktiga kontakter med ledande affärsjurister? Ansök eller nominera någon till tävlingen Årets juriststudent inom affärsjuridik redan idag! 

Årets juriststudent inom affärsjuridik

Vi på Setterwalls vill uppmärksamma er juriststudenter runt om i landet som brinner särskilt för affärsjuridik. Genom tävlingen “Årets juriststudent inom affärsjuridik” får du som tävlande en inblick i hur vardagen kan se ut för våra affärsjurister och får samtidigt prova på juridiken i praktiken. Låter detta spännande, eller som något din vän skulle passa för? Ansök eller nominera senast söndag den 11 december.

 

Vad vinner du?

Du som vinner tävlingen “Årets juriststudent” erbjuds en möjlighet till ett sex veckors långt betalt sommarnotariat på ett av våra tre kontor (Stockholm, Göteborg eller Malmö) som du själv väljer. Du kommer även att få ett mentorskap under ett års tid med en delägare inom det affärsjuridiska område du är mest intresserad av. Vinnaren får även ett stipendium för dina fortsatta studier på 30 000 kr.

 

Får jag tävla?

Ja, alla som studerar juridik på någon av Sveriges universitet, samt läser idag termin fyra eller uppåt, får vara med och tävla. Vi söker dig som – precis som vi – brinner för affärsjuridik. Kanske ser du dig redan nu arbeta på en affärsjuridisk byrå i framtiden, eller så vill du under studietiden skapa en förståelse över hur livet på en affärsjuridisk byrå kan se ut.

 

Hur går tävlingen till?

Steg ett – Ansökan
För att delta i tävlingen “Årets juriststudent” behöver du skicka in ditt CV samt dina betyg från nuvarande utbildning. Du kommer även att svara på några korta frågor om varför just du ska få chansen att tävla och vinna.

Juryn, bestående av delägare och jurister från Setterwalls, kommer sedan att välja ut ett tiotal semifinalister som tar sig vidare till steg två.

 

Steg två – Case-tävling 
Semifinalisterna från steg ett kommer att besöka Setterwalls kontor i Stockholm under två dagar i början av februari. Under dessa två dagar kommer du som tävlande:

 

 

Setterwalls ordnar resa för studenter som inte är bosatta i Stockholm. Boende, frukost, lunch och middag ingår för samtliga deltagare oavsett bostadsort. Du som student bidrar med din tid, nyfikenhet och engagemang.

 

Steg tre – Finalister  
Tre finalister från case-tävlingen tas ut och får en inbjudan till eventet Universum Awards där vinnaren kommer att uppmärksammas och mottaga priset.

Ansök här!

Nominera en vän!

Setterwalls

Setterwalls grundades redan 1878 och är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår kompass och värdegrund vilar på ett helhjärtat engagemang för våra uppdrag, klienter och medarbetare. Hur har vi blivit en av Sveriges mest välrenommerade advokatbyråer både bland klienter och studenter? Svaret är enkelt – våra medarbetare.

 

Vi är idag över 280 Setterwallare på våra tre kontor, och rekryterar årligen nyexaminerade toppstudenter från Sveriges alla universitet. Ge dig själv de bästa förutsättningarna och en bra start på din framtida juristkarriär! Setterwalls värdesätter kontakten med ambitiösa och engagerade juriststudenter och hoppas att du tar kontakt med oss redan under din studietid.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
Årets E-Handelsstudent 2022 – Suzan Ohanyan
Läs mer
SEB
Årets Techtalang 2022 – Celine Helgesson Hallström
Läs mer
SkandiaMäklarna
Årets Mäklarstudent 2022 – Max Hjertqvist
Läs mer
Microsoft
Årets Tech-tjej 2022 – Olivia Harlin
Läs mer