COTF

Trafikverket

”Chefer och kollegor pushar mig i min utveckling”

2024-09-06

Foto: Felicia Yllenius

Som ny systemvetare på Trafikverket får Adam Nordström utmanas inom sitt område. Nu förbättrar han befintliga IT-system och utvecklar framtidens lösningar.

Adam Nordström gick ut högskolan 2023 och är sedan dess systemvetare på Trafikverket. Han har redan hunnit jobba med flera delar inom systemutveckling.

 

– Jag hade flyt att få börja på Trafikverket direkt efter examen. Här får jag utvecklas och lära mig nya saker hela tiden, säger han. 

Adam Nordström.

Titel: Systemvetare IT.

Utbildning (skola och examensår): Systemvetenskapliga programmet, Högskolan Dalarna, examen 2023. 

Personliga mål: ”Jag blev nyligen klar med en svensk klassiker. Tuffast var att sitta i cykelsadeln på Vätternrundan, och det var en otrolig skön känsla att gå i mål. Jag funderar på att göra en Ironman men det måste nog smälta in lite mer först. ”

Berätta vad du jobbar med!

– Jag är utvecklare och jobbar med ett stort och omtyckt system som heter CHAOS. Det är ett dokumenthanteringssystem som har information om våra vägar, exempelvis olika installationer som gjorts på vägarna. Alla som jobbar på våra vägar använder systemet. Min tvillingbror som är konsult i byggbranschen på Förbifart Stockholm är en av användarna. Han kan ringa en lördag och säga vad han vill ha ut av systemet. Jag utvecklar det och han brukar det.

Hur får du utmanas på Trafikverket?

– Jag började med frontend-utveckling och sedan ett tag tillbaka provar jag backend-utveckling. Min upplevelse är att chefer och kollegor är måna om min utveckling, de pushar mig och vill att jag ska testa olika spännande och kreativa projekt. Nu ska jag till exempel vara med i ett projekt för att utveckla automatisering.

”Hitta en plats där du får utvecklas.”

Det låter intressant, berätta mer!

– När vi skapar en applikation gäller det att ständigt testa så att allt funkar som det ska. Istället för att testa manuellt under resans gång kan man ha automatisk testning, och det får jag vara med och utveckla.

Var jobbar du?

– Jag började i Borlänge och jobbar fortfarande i samma projekt men nu har jag bytt till Solnakontoret. Det är det som är så smidigt. Trafikverket är stort och det finns kontor överallt vilket gör att distansjobb funkar väldigt bra. Jag ville tillbaka till Stockholm och det känns bra att ha ett kontor att gå till i Solna även om mina kollegor sitter i Borlänge. 

Vad är det bästa med att jobba på Trafikverket?

– Kollegorna är helt underbara och arbetsgivaren är väldigt mån om mig som medarbetare. Det är stort fokus på trivseln och på frihet under ansvar, och det gillar jag. Att kunna jobba på distans och ha möjlighet att flexa är helt magiskt.

Vad vill du ge för råd till den som är på väg ut i yrkeslivet?

– Hitta en plats där du får utvecklas, det kommer du att vinna på i långa loppet. Och en plats där du trivs såklart. Det ska vara roligt för då kommer du lära dig mycket.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Karriär

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

Simon Persson, Trafikverket
Trafikverket
”Här får jag vara kreativ och ta egna initiativ till lösningar”
Läs mer
Malmö 240828
Louise Olsson på Trafikverket.
Foto: André de Loisted
Trafikverket
”Vi har olika erfarenheter och perspektiv med oss in”
Läs mer
Noel Alldritt, Trafikverket
Trafikverket
”Att vara med och lösa komplexa frågor är fantastiskt kul”
Läs mer
Fotograf: Patrik Lundin
Trafikverket
”Komplexiteten i Förbifart Stockholm är den största utmaningen”
Läs mer