Nominerade 2022

ABB

ABB framtidssäkrar

2021-09-24

Lästid ca 2 min

Nominerad 2022

Årets Hederspris

Foto: Patrik Lindström

ABB:s långa industrihistoria sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden – och det är på denna grund som framgången vilar. Och även om historien finns med dem är det med framtidens teknik som företaget arbetar. I år är ABB nominerade till Årets hederspris.

ABB är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Inom områdena electrification, automation, robotics och motion kopplas mjukvara samman med produkter som skapar lösningar för en hållbar framtid. Med hjälp av den absolut senaste tekniken och digitalisering ser ABB till att kundernas verksamheter blir mer energieffektiva, skapar mindre spill och ger den bästa konkurrenskraften. De finns på 25 orter i Sverige, från norr till söder. Företaget är dessutom verksamt i över hundra länder i jordens alla världsdelar. Och oavsett var man arbetar är man en del av ett gemensamt hållbarhetsarbete.

Elin Spector

Titel: Employer Branding Manager.
Utbildning: M.Sc. in Business Administrationand Economics, Uppsala universitet, examen 2008.

Var hämtar du inspiration och energi? ”Från musik och från naturen – gärna i kombination.”

ABB söker alltid efter rätt kompetens

Ett företag är aldrig mer än sina medarbetare, det är därför ABB alltid vill ha de mest kompententa medarbetarna. Elin Spector är Employer Branding Manager på ABB Sverige:
– Vi behöver ha tillgång till olika människors infallsvinklar, det är viktigt för ingenjörskonsten. Min personliga grundregel är att vara genuin och alltid lyfta våra medarbetare – det är dem som gör att vi når framgång.

En av ABB:s närmare 4 000 medarbetare i Sverige är Elin Löfvendahl som arbetar med projektledning av avancerade tjänster mot processindustrin, till exempel att koppla ihop och cybersäkra styrsystem, it-system med AI och maskininlärning.
– Det är fortfarande vi människor som tänker och kan förstå vad som händer och den omställningen är spännande att vara med i. AI och maskininlärning har frigjort kapacitet för människorna till att tänka och vara innovativa. Vi krokar också arm med industrin globalt. Mitt mål är att hitta smarta sätt för att förutspå framtiden med hjälp av digitalisering så att den blir effektivare, säkrare och mer hållbar.

Elin Löfvendahl

Titel: Product Manager Advanced Service Manager.
Utbildning: M.Sc. Interaction Technology and Design, Umeå universitet, examen 2015.
Var hämtar du inspiration och energi? ”På hästryggen eller ute i naturen.”

Vägen in på ABB

Det finns många ingångar till ABB: praktikplatser, sommarjobb, deltidsjobb under studietiden och framför allt ett stort antal exjobb inom teknik, it, ekonomi och HR. Dessutom finns mentorprogrammet Sustainable Talent Program som vänder sig till kvinnliga ingenjörsstudenter.

ABB:s traineeprogram sticker ut lite extra. Det är få företag som kan mäta sig med deras framgångsrika traineeprogram som startade för 115 år sen. Under alla år har bolaget tagit in nyfikna och hungriga nyexade studenter för att ge dem en unik chans att lära sig om verksamheten och samtidigt bli en viktig del av företaget. Det är en verkligt spännande resa traineerna får genomföra, med anställning från första dagen väntar 18 månader av intensivt arbete där man själv styr inom vilka områden man vill fördjupa sig i. Som stöd finns ett team med experter, chefer och hela den svenska ledningen som stöttar och ger tips och råd.
– Ska jag vara ärlig så förstår jag att ABB är nominerade till Hederspriset, avslutar Elin Spector. Vi är ett företag som alltid vill ligga i framkant, både inom teknik och innovation, men även som en av de främsta globala arbetsgivarna!

Antingen/Eller

Storstad

Camping

Norr

Söder

Skog

Hav

Rutigt

Randigt

Podd

Tidning

Text: Eva Rydinger

ABB

ABB är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. ABB har ca 105 000 medarbetare i fler än 100 länder. Antal medarbetare: 105 000 globalt varav cirka 3780 i Sverige.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Mia Dahlstrom, Veidekke.
Veidekke
Veidekke verkar för en sund byggbransch
Läs mer
Kurt-Ove på Boliden står lutad vid ett ståbord, ler och tittar in i kameran.
Boliden
Boliden utvecklar industrin genom teknikutveckling och innovation
Läs mer
Jeanette på SEB sitter vid ett bord. I bakgrunden skymtar ett fönster.
SEB
På SEB är medarbetarna kärnan
Läs mer
Niclas Lamberg HR-diriktör Trafikverket
Trafikverket
Trafikverket drivs av engagemang och nyfikenhet
Läs mer