Årets employer branding-person

Accountor

Accountor lyfter fram sina medarbetare

2022-06-13

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2023

Årets employer branding-person

Foto: Patrik Lundin

Accountor – den ledande aktören på outsourcing av redovisning, lönehantering och HR-tjänster – är noga med att stötta och erbjuda utbildning och utveckling åt både ledare och konsulter. Företaget följer kontinuerligt upp hur medarbetarna mår.

Accountor, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR, består av drygt 300 anställda på åtta orter runt om i Sverige. Företaget hjälper kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken i sitt arbete med redovisning och personalfrågor. Anna-Karin Lindeberg, kommunikationsoch marknadsansvarig, beskriver ett företag som har ett tydligt driv, vill ligga i framkant och hela tiden tittar på hur de kan jobba med sina kunder på bästa sätt. – Här får du mycket ansvar och frihet i att lägga upp arbetet som du vill, och det är enkelt att kombinera jobb med familjelivet. Jag uppskattar att jag har fått möjlighet att utvecklas i min roll.

 

Ett tätt samarbete bidrar till att stärka varumärket och ligger bakom Accountors framgångar inom employer branding. – Vi har ett mycket bra samarbete mellan HR, kommunikation och marknad. Vi hjälps åt med vårt employer branding-arbete och det gör att vi syns mer utåt. Det är ett långsiktigt arbete som är starkt förankrat i ledningen och koncernen. Vi är exempelvis bra på att lyfta fram våra medarbetare, som vi kallar konsulter, på olika sätt och att involvera och inkludera organisationen i arbetet, säger Anna-Karin.

Anna-Karin Lindeberg

Titel: Communication and Marketing Manager.
Utbildning: Bachelor of Science, Business Administration and Economics. Örebro universitet, examen 1994.
Berätta om en nyhet på jobbet: ”Vi har nyligen flyttat till ett aktivitetsbaserat kontor. Det blir som en spännande nystart när alla har jobbat hemma under så lång tid.”

Utser månadens konsult

Alla medarbetare på Accountor har möjlighet att nominera varandra till Månadens konsult. – Priset går till en person som gör bra saker som går i linje med vår värdegrund, det handlar mycket om hur man är gentemot kunder och kollegor. Månadens konsult koras på ett stort personalmöte och presenteras bland annat på vår hemsida, säger Anna-Karin.

Många utvecklingsmöjligheter

På Accountor får både ledare och medarbetare stora möjligheter att växa och utvecklas. – Som konsult på Accountor är du en viktig pusselbit i vårt kunderbjudande och därför erbjuder vi utbildningar och ser till att du kan bli auktoriserad som löne- eller redovisningskonsult. Ett gott ledarskap är viktigt och därför har våra ledare, utöver ledarutbildningar, regelbundna möten och samarbeten för att stötta och hjälpa varandra i ledarrollen, säger Anna-Karin.

Främjar ett hållbart arbetsliv

Den interna kulturen bygger på fyra värdeord – respekt, tillit, mod och framtid. Accountor ser till att alla stöttas och genom regelbundna uppföljningar säkerställer de att ledare och konsulter mår bra och är motiverande i sitt arbete – Det är en vänlig stämning och alla är viktiga oavsett var du jobbar. Respekten är viktig, vi hjälper varandra och behandlar varandra väl. Accountor är en arbetsgivare som regelbundet följer upp hur medarbetarna mår och ser till att alla känner sig betydelsefulla och motiverade. Det blev extra tydligt under coronapandemin då många arbetade på distans. Arbetsgivaren var då snabb på att säkerställa att alla blev stöttade, vilket uppskattades, säger Anna-Karin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Accountor

Accountor är en del av Accountor Group. I Sverige är Accountor ett av de störstabolagen inom redovisning, lön och HR. Företaget har drygt 300 anställda konsultersom arbetar med löneadministration, redovisning, skatterådgivning och HR-tjänster. Accountor finns på 8 orter: Stockholm (huvudkontor), Västervik, Gävle, Lund, Göteborg, Uppsala, Karlstad och Karlskoga.Läs mer: www.accountor.com/sv/sweden/karriar

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sofia och Anna-Karin på Accountor står bredvid varandra och i bakgrunden skymtar en grön vägg.
Accountor
Personlig kontakt är grundläggande på Accountor
Läs mer
Cecilia Mogensen i Kronofogdens ljusa lokaler.
Kronofogden
Kronofogdens förändringsresa in i framtiden
Läs mer
20220329 Marie Schäder Knightec Örnsköldsvik foto Jonas Forsberg www.jfp.se
Knightec
Den varma kulturen på Knightec sticker ut
Läs mer
PEAB:s Anders Berge står utomhus lutad mot husvägg.
Peab
Andelen ansökningar till Peab har tredubblats
Läs mer