Årets nykomling

Securitas Sverige AB

Den familjära stämningen präglar Securitas

2022-06-13

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2023

Årets nykomling

Foto: Patrik Lundin

Securitas anställda berättar genom medarbetarporträtt och filmer om vad olika yrkesroller innebär – något som lockar fler att söka sig till koncernen som är branschledande inom säkerhetslösningar i Sverige.

Securitas uppgift är att säkra det som behöver skyddas och hjälpa människor att känna sig trygga. Koncernen som grundades 1934 har i dag 370 000 medarbetare runtom i världen, varav 10 000 i Sverige. Marcus Lundqvist är rekryteringschef på Securitas Sverige sedan hösten 2021.
– Det är ett stort bolag och att vi har lyckats behålla en stark familjär identitet är spännande och intressant, säger han och fortsätter:
– Jag har alltid varit en del av bolag som jobbar med något större, som gör samhällsviktiga insatser, och det känns bra att kunna bidra till det.

Marcus Lundqvist

Titel: Talent Acquisition Manager, Securitas Sverige.
Utbildning: Personalvetare, Örebro universitet, examen 2016.
Lyssnar gärna på: ”Poddar. ’Chefssnack’ med Svante Randlert ger bra infallsvinklar på ledarskapet genom att diskutera olika sätt att tackla utmaningar.”

Lockar rätt medarbetare

Marcus som har fokus på rekrytering och Securitas som en attraktiv arbetsgivare har nominerats till Årets nykomling inom employer branding.

– Jag försöker synliggöra den interna stoltheten som man starkt ser finns hos oss. Rollen som rekryteringschef med ett tydligt ansvar för attraktionsfrågorna är ny, vilket innebär att vi kanske inte alltid arbetat så här strukturerat med frågorna tidigare, säger han och fortsätter:

– Att vara äkta och transparent är grundläggande när vi når ut till omvärlden. Ingen arbetsplats passar alla, utan varje företag har sin identitet som tilltalar en viss typ av människor. Därför är det viktigt att bilden vi går ut med stämmer överens med verkligheten.

Medarbetarna berättar

Vid årsskiftet släpptes filmen ”Vi är trygghet, vi är Securitas”, som först lanserades internt via filmer på företagets intranät och som därefter rullades ut i sociala medier.

– Detta gjordes i samarbete med vår marknadsföringsavdelning. Vi fick positiva reaktioner från våra medarbetare och vi har inte fått ett enda förbättringsförslag från organisationen – det vittnar om att vi prickat rätt i kommunikationen. Vi såg dessutom ett stort engagemang externt och att antalet ansökningar till våra jobbannonser ökade, säger Marcus och fortsätter:
– Nästa steg är att fortsätta nå ut genom att lyfta våra fantastiska medarbetare i form av en serie filmer och medarbetarporträtt. Satsningen pågår under våren och sommaren och vi hoppas belysa några av de många roller vi har på Securitas. Det är extra kul att det är en produkt som kommer inifrån – vår marknadsavdelning har producerat alla filmer helt själva och de som medverkar i dem är våra egna medarbetare.

“Vi finns till för att hjälpa andra”

Marcus väljer:

Spontan

Strukturerad

Landet

Staden

Katt

Hund

Kontoret

Distans

Ärlighet, vaksamhet och hjälpsamhet

Securitas värderingar, som också symboliseras genom företagets tre prickar i logotypen, är: Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet. Värderingarna har bidragit till att säkerställa koncernens framgångar genom åren.
– Vi finns till för att hjälpa andra, vilket stämmer in på oss som bolag, och på min bild av rekryterarrollen som en servicefunktion. Vi finns här för att hjälpa chefer att rekrytera och för att få kandidaterna att bli en del av oss. Det gör mig extra stolt, säger Marcus.

Text: Tina Lindström Carlsson

Securitas Sverige AB

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Utifrån vårt breda utbud av tjänster av specialiserad bevakning, tekniska lösningar och konsult- och utredningstjänster utformar vi skräddarsydda och effektiva säkerhetslösningar som passar den enskilde kundens behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10 000 medarbetare skillnad. Läs mer: www.securitas.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ulrika på Securitas står vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden skymtar en mörkblå gardin.
Securitas Sverige AB
Trygghet, frihet och variation på Securitas
Läs mer
Carl Dahlen, vd, Securitas.
Securitas Sverige AB
Securitas sätter ord på den inre styrkan
Läs mer
Securitas Sverige AB
Hållbart, digitalt och transparent på Securitas
Läs mer
Trelleborg 220426
Patrik Romberg på Trelleborg AB.
Foto: André de Loisted
På Trelleborg AB tas beslut ute i verksamheten
Läs mer