Nominerade 2022

Consat

Framgång genom samverkan för Consat

2021-06-10

Lästid ca 2min

Orvar Hurtig och Ulrika Lin, Consat

Nominerad 2022

Årets employer branding-företag

Foto: Julia Sjöberg

Consat är en koncern med tvärfunktionella utvecklingsteam som tillhandahåller unika tekniska lösningar. Koncernen levererar nytta till kunderna baserat på medarbetarnas passion för den senaste teknologin.

Consat är en av Sveriges ledande privatägda ingenjörshus med inriktning mot tvärfunktionella projekt och uppdrag. Företaget är stora inom telematik, och står bland annat bakom all el och mjukvara till Volvos första elbil C30 Electric. Stora industrier och amerikanska och brittiska fordonstillverkare finns bland kunderna. Ulrika Lin är områdeschef och Orvar Hurtig vd för Consat Engineering.
– Innovation är något vi håller varmt om hjärtat. Våra medarbetare är extremt duktiga på det vi gör, allt från att utveckla konsumentprodukter till industriautomation. Vi har koll på den standard och hållbarhet som krävs i de här industrierna. Och vi planerar att gå ännu mer mot life science-branschen, säger Ulrika.
– Bolagen vet att vi kan ta stora projekt och ro dem i hamn. Vi är bra på det och föredrar stora åtagande. Vi pratar mycket om vår tillgång, människorna – de är kompetensbärare, säger Orvar.

Orvar Hurtig

Titel: CEO.
Utbildning: Började sin karriär som officer, utbildad på bland annat artilleri- och ingenjörsskolan. Affärsutbildning, Columbia University.
Lyssnar gärna på: ”Elbilspoddar.”

Ulrika Lin

Titel: Teknik områdeschef Life Science.
Utbildning: Civilingenjör produktionsteknik, Luleå universitet, examen 1996.
Favoritinnovation: ”Dragkedjan är praktisk. Och gensaxen, CRISPRCas9, tror jag kommer att ge mycket till mänskligheten.”

Engagerade medarbetare ger framgång

Consat är en internationell bolagskoncern med drygt 200 medarbetare och är nominerat till Årets employer branding-företag.
– Dessutom är Consat det enda företaget i Sverige någonsin som lyckats med bedriften att nio år i rad bli rankade som ett av Sveriges 100 främsta Karriärföretag. I grunden utgår allt ifrån ett genuint och långsiktigt arbete om hur det är att arbeta på Consat, säger Orvar.
– Vi har låg personalomsättning och lyckas behålla vår personal under lång tid. Mycket på grund av att vi ser människorna, säger Ulrika

Fokus på äkta nytta

Drygt 200 medarbetare på Consat bidrar till att leverera lösningar inom komplex teknologi.
– Vår slogan är ”Passionate about technology”. Det kan låta klyschigt men vi på Consat brinner på allvar för att skapa nytta. Vi utmärker oss genom att våga utmana och att ofta proaktivt komma med nya lösningar och innovationer, säger Ulrika.
– Vi sätter människorna och deras kompetens, och våra kunder först, sedan löser sig affären. Och vi ställer alltid frågan ”Kommer den här affären utveckla vår personal och oss själva?” Om svaret blir nej tar vi inte uppdraget, säger Orvar och fortsätter:
– Om du befinner dig i en sådan miljö så blir du engagerad. På våra lunchraster plockas kameror isär, det samarbetas och diskuteras om saker och ting kan göras på bättre sätt. Man delar med sig och det innebär att alla hela tiden blir bättre. Det är enkel matematik.

Frihet i arbetet

Arbetsgivaren främjar balans i livet, och medarbetarna arbetar på tider som passar dem.
– Vissa vill ha arbetstid 8 till 17. Behöver du tillbringa mer tid med dina barn kan du jobba mer på kvällar när de har gått och lagt sig. Man kommer inte bara på de smarta grejerna på dagtid, det kan vara när man rör sig mellan diskmaskinen och tandborsten. Om du trivs med det du gör, vinner även teamet, företaget och kunderna på det, säger Orvar.

Text: Tina Lindström Carlsson

Consat

Consat genomför tvärfunktionella projekt och uppdrag inom fordon, industri, IT, energi, life Science och ITS för kollektivtrafik. Consat grundades 1986 och har i dag mer än 200 medarbetare. För nionde året i rad har företaget fått utmärkelsen ”Karriärföretag 2021”, som är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalitet i sitt employer branding-arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjlighetertill sina medarbetare.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
På Samsung kan alla spänna sin båge utan begränsningar
Läs mer
Andreas på Skandia står lutad mot en grön vägg. Han ler och tittar in i kameran.
SkandiaMäklarna
SkandiaMäklarna fokuserar på kultur och varumärke
Läs mer
Kurt-Ove på Boliden står lutad vid ett ståbord, ler och tittar in i kameran.
Boliden
Boliden utvecklar industrin genom teknikutveckling och innovation
Läs mer
Anders på Ericsson står utomhus och lutar sig mot en blå träfasad. Han tittar in i kameran och ler.
Ericsson
Ericsson som har flest ingenjörer i Sverige växer
Läs mer