Årets employer branding-företag

PostNord

PostNord: Årets employer branding-företag

2022-12-02

Lästid ca 2 min

Vinnare Employer Branding Awards 2022

Årets employer branding-företag

Foto: Felicia Yllenius

PostNord gör sin största transformationsresa någonsin. Sida vid sida bedrivs ett ambitiöst och framgångsrikt arbete för att attrahera och rekrytera nya talanger. I år kammar företaget hem titeln Årets employer branding-företag.

Brevvolymerna minskar samtidigt som e-handeln ökar. PostNord genomgår en transformationsresa och är Nordens största logistikbolag. Samtidigt har PostNord klättrat på listan som attraktiv arbetsgivare bland studenter. I år tar de hem titeln Årets employer brandingföretag. Marit Gisslar, chef för rekrytering och employer brand, har varit med under resan.
– Det är jättekul! Det här är en fin utmärkelse som berör hela bolaget. Det är medarbetarna som gör jobbet och är våra sanna varumärkesambassadörer.

Marit Gisslar

Titel: Chef för rekrytering och employer brand.
Utbildning: Kommunikationsvetenskap, Högskolan i Jönköping, examen 1996.
Vilket råd vill du ge en nyexaminerad? ”Var nyfiken och våga testa nya områden som du kanske inte hade tänkt dig.”

Framgångsrika kampanjer

Marit berättar att en del av PostNords employer branding-arbete är att lyfta fram deras medarbetare som får berätta om sina roller och om hur det är att jobba på PostNord. Många artiklar får rejäl uppmärksamhet och stor spridning i sociala medier och hittar ut till många unga talanger.

– Vi ser också en tydlig trend att hållbarhet och ett högre syfte är något som lockar och som unga identifierar sig med. Här ligger PostNord verkligen rätt i tiden, avslutar Marit.

Positiv utveckling

Nu klättrar de på studentlistorna hos ingenjörer, ekonomer och it-specialister.
– Employer brand och Consumer brand hänger ihop och stärker varandra i vår positionering av PostNord. Därför är det så viktigt att vi är synkade med kommunikation och marknad, vi vill ju samma sak! Vi bygger inifrån och ut, här finns en inre stolthet som smittar av sig och detta har gett effekt som vi kan se i våra medarbetarundersökningar, berättar Marit.

Ett första Graduate-program

Ett nytt Graduate-program är en av flera möjligheter för nyutexaminerade att göra sin första karriär på PostNord. Programmet sträcker sig över tio månader och deltagarna får prova på olika områden inom organisationen samtidigt som de arbetar med ett specifikt projekt.
– Programmet ger våra graduates en fantastisk chans att bygga upp ett nätverk inom PostNord och skapa värdefulla relationer inför framtiden. Vi ser gärna en mix och välkomnar sökande till programmet som är externa studenter eller de som redan finns hos oss internt som extrajobbande student.

PostNord jobb-live

Ett annat grepp som PostNord nu testar är PostNord jobb-live. Vi är tämligen först på plan att använda detta som en rekryteringskanal. Konceptet är hämtat från liveshopping som är en livesändning där vi kan skapa en direkt kontakt via chatten med potentiella kandidater.
– Det här ligger helt i linje med hur vi vill arbeta innovativt och digitalt när vi attraherar och rekryterar talanger. Med PostNord jobb-live stärker vi vårt arbetsgivarvarumärke genom att ge de sökande en bättre insyn och kännedom om oss som arbetsgivare, avslutar Marit.

Text: Eva Rydinger

PostNord

PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden och säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige samt Danmark, oavsett var de bor och verkar. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
Så länge det finns brev är PostNord i förändring
Läs mer
PostNord
Nya perspektiv viktiga på PostNords förändringsresa
Läs mer
Martina Smedman står framför Postnords kontor.
PostNord
Den interna stoltheten på PostNord syns utåt
Läs mer
Två medarbetare från PostNord står i en rulltrappa och tittar in i kameran med ett leende.
PostNord
PostNord har stärkt sitt arbetsgivarvarumärke i raketfart
Läs mer