Raketerna Student

Veidekke

Jag anställdes som traineeingenjör och fick testa på olika saker

2022-05-17

Lästid ca 2 min

Linnea Sernemyr, Veidekke

Foto: Felicia Yllenius

Linnea Sernemyr är arbetsledare på Veidekke. En kvinnlig förebild för företaget och branschen.

Ett Nei takk till ett flygplatsuppdrag från Tyskland under krigsåren har fortfarande sin symboliska aktualitet. För på byggbolaget Veidekke är etiken viktigare än plånboken – goda värderingar får människor att växa och bygga bra samhällen tillsammans. Linnea Sernemyr, arbetsledare, valde Veidekke för sitt examensarbete och stannade kvar. För den goda andans skull.

Linnea Sernemyr

Titel: Arbetsledare.

Utbildning: Samhällsbyggnads-teknik, Chalmers, examen 2018.

Vem skulle du vilja ha som mentor?

”Maggie Smith. Hon går sin egen väg och bryr sig inte om vad andra tycker.”

Hur kom du i kontakt med Veidekke?

– Jag gjorde ett examensarbete på Veidekke under våren 2018 och skrev om digitaliseringen inom byggproduktion – och kände att jag gärna ville stanna kvar. Här finns schyssta värderingar, engagerade medarbetare, en härlig gemenskap och alla kan växa inom företaget – både inom bygg och anläggning, projektering och produktion. Jag känner mig helt enkel väldigt välkommen här!

Du anses vara en kvinnlig förebild inom både Veidekke och byggbranschen – berätta!

– Det är nog för att jag är arbetsledare inom produktionen, här är de flesta män. Och jag driver också arbetet med digitaliseringen, jag vågar ta den platsen. Men jag känner inte att jag behöver tänka på att jag är kvinna. Att vara ny på jobbet är en utmaning så klart, men inte för att jag är kvinna.

Hur gör man karriär på Veidekke?

– Alla får gå igenom med sin chef åt vilket håll man vill utvecklas och man får stöttning för att nå de målen. Jag anställdes som traineeingenjör och fick testa på olika saker, det var väldigt givande. På det sättet kunde jag se hela företaget och upptäcka vad jag drogs lite extra till.

”Här finns schyssta värderingar, engagerade medarbetare, en härlig gemenskap och alla kan växa inom företaget.”

På vilket sätt tycker du att Veidekke är ett framtidsföretag?

– Hållbarhet är viktigt för mig och för Veidekke. Vi har gjort och genomför olika projekt med miljömärkningar. På byggsidan jobbar vi med Svanen och Miljöbyggnad och på anläggningsverksamheten är vi certifierade enligt CEEQUAL miljöcertifierings- system. Vi jobbar också mycket med digitalisering av olika processer för ett mer hållbart arbete. Vi är drivande och framåt och satsar mycket på miljösamordning och miljöfrågor.

Text: Eva Rydinger

Veidekke

Veidekke är det stora, lilla företaget. Med muskler men som alltid låter hjärtat visa vägen. Här är framtiden jämställd. Hållbarhet är inget modeord, det är handling. Hos oss är det viktigaste att alla får vara som hen vill, för det är då människor växer och bygger bra samhällen tillsammans. Läs mer: veidekke.se

Dela det här inlägget

Veidekke Placeringar

Raketerna Student

Artiklar du kanske gillar:

Johanna Reyier Trafikverket HK
Trafikverket
”Vi har en av landets största it- och telekomavdelningar”
Läs mer
PostNord
PostNord är på den största transformationsresan i bolagets 400-åriga historia
Läs mer
Trafikverket
”Jag omringas av kompetenta och erfarna människor”
Läs mer
SEB
“Jag fick nätverka med människor inom hela SEB”
Läs mer