Data/IT Students

SEB

“Jag fick nätverka med människor inom hela SEB”

2022-11-04

Lästid ca 2 min

För Katrine Fabricius var SEB:s Tech-program ett sätt att kickstarta sin karriär inom banken. Här berättar hon varför hon valde en bana inom it – och om alla möjligheter som kommer med att jobba på ett stort internationellt bolag.

Katrine Fabricius blev intresserad av it när hon började jobba som orderhandläggare efter studenten och kom i kontakt med olika affärssystem. Hon fick en inblick i teknikens alla möjligheter, men också en insikt om hur många förbättringar som behövde göras.

 

– Det var egentligen då som jag insåg att folk faktiskt arbetar med it, och det ledde till att jag började plugga systemvetenskap på Lunds universitet.

 

 

“Det är en roll med mycket problemlösning”

“Alla behöver en bank”

Katrine fick upp ögonen för SEB:s Tech-program på en DataTjej-konferens i Uppsala. När det sedan var dags för henne att ta sin examen förra året bestämde hon sig för att ansöka till programmet.

 

– Jag tyckte att det kändes spännande att arbeta i en bransch som jag själv är så beroende av. Alla behöver en bank. Sedan kändes det rätt att söka sig till ett stort företag med många utvecklingsmöjligheter.

 

Upplägget för SEB:s tech-program, som sträcker sig över sex månader, är att deltagarna jobbar till 50 procent med den roll de sökt till och ägnar resterande tid till olika aktiviteter inom programmet. Katrine valde att ansöka till tjänsten som Solution Developer.

 

– Jag jobbar med att automatisera Front-end-tester inom produktområdet Spara och Investera. Det innebär att jag kodar tester som vi sedan kan återanvända för att kontrollera att våra applikationer fungerar och ser ut som de ska, säger hon och tillägger:

 

– Det är en roll med mycket problemlösning, vilket jag gillar. Jag tycker också om att jag får jobba nära både utvecklarna, kravställarna och de som arbetar med UX.

Katrine Fabricius

Namn: Katrine Fabricius.
Titel: Solution Developer.
Utbildning: Systemvetenskap, Lunds universitet, examen 2021.

 

Kuriosafråga: Vad gör du på fritiden?

“Jag gillar att laga mat, träna crossfit och hänga i stallet”

 

Varför är SEB en spännande arbetsgivare för it-studenter?

“Eftersom det är en så stor organisation och vi gör så mycket inhouse finns det möjlighet att göra det du tycker är kul”

Stort nätverk

Katrine berättar att techprogrammet var ett bra sätt att lära känna bankens olika delar och att nätverka med människor från hela organisationen. Samtidigt fick hon arbeta med olika tech-projekt samt sin personliga utveckling.

 

– På grund av covid 19-restriktionerna blev en stor del av programmet digitalt. Men vi sågs på plats på kontoret så det blev ändå mycket socialt umgänge. Jag har lärt känna väldigt många personer, både via techprogrammet och traineeprogrammet, som vi hade många aktiviteter tillsammans med. Sedan åker man runt på olika rotationer och träffar kollegor ute på de olika avdelningarna.

Antingen/Eller

Spara

Slösa

Utekväll

Hemmakväll

Stationär

Bärbar

Kryddstark

Mild

Värnar om medarbetarna

Snart kommer Katrine att ta sig an rollen som Scrum Master på deltid, vilket innebär att hon kommer att hjälpa sitt team att planera och leverera det som de har sagt att de ska göra. Samtidigt kommer hon tillsammans med teamet att styra upp de olika sprintarna och också koordinera med de andra teamen.

 

– Jag upplever att SEB verkligen värnar om den interna kompetensen och att medarbetarna fortsätter att utvecklas. Nästa vecka ska vi till exempel ha ett internt karriärevent på kontoret där man får mingla runt och nätverka med de olika divisionerna inom banken. Jag känner mig väldigt nöjd med var jag är just nu, men i framtiden kanske jag vill prova på någon annan roll inom banken.

 

Läs mer om SEB:s Tech-program här: Tech Programme | SEB | SEB (sebgroup.com)

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Branschbäst Professionals

Civilingenjör Branschbäst

Civilingenjör Professionals

Data/IT Branschbäst

Högskoleingenjör Branschbäst

Högskoleingenjör Professionals

Juridik Branschbäst

Juridik Professionals

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Traineetiden gav mig ett sammanhang och nätverk”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer
SEB
”På SEB fick jag kvitto på att min kunskap har ett värde”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer