Ekonomi Student

SEB

“Traineetiden gav mig ett sammanhang och nätverk”

2022-11-15

Lästid ca 2 min

Som trainee på SEB fick Isabelle Tandan en inblick i alla möjligheter som finns inom banken. På bara två år har hon hunnit testa på två vitt skilda roller och avdelningar inom organisationen.

Isabelle Tandan började extrajobba på SEB när hon pluggade statistik och nationalekonomi på Uppsala universitet. När hon tagit sin examen började hon på SEB:s internationella traineeprogram.

– Efter att ha studerat en längre period var jag i valet och kvalet mellan att fortsätta plugga eller ta mig ut i arbetslivet. Traineeprogrammet kändes som en perfekt hybrid mellan dessa två. Att få ”on the job training” och möjligheten samt uppmuntran att utbildas inom banken samt inom ledarskap skapade en bra grund för min fortsatta utveckling. Direkt när vi började fick vi ett sammanhang och möjligheten att bygga upp ett nätverk inom organisationen, vilket var otroligt tacksamt, säger hon och tillägger:
– Att jobba på bank var inte min barndomsdröm – men det är för att jag inte riktigt förstod vad det innebar. Det var först när jag kom hit som jag insåg hur stort SEB är och hur många möjligheter som erbjuds.

Isabelle Tandan

Namn: Isabelle Tandan.  

Titel: Investment Banking Analyst.

Utbildning (skola och examensår): Statistik, Uppsala universitet, examen 2020. Nationalekonomi, Uppsala universitet, examen 2019.

Vilka egenskaper beundrar du hos andra?
“Jag ser upp till människor som är duktiga på sitt jobb och som samtidigt är ödmjuka och har självdistans.”

Vad gör du när du är ledig?
“Umgås med vänner!”

Anordnade ett trainee-event

SEB:s internationella traineeprogram pågår i nio månader. Traineerna arbetar 70 procent på sina respektive avdelningar, resterande tid ägnar de åt utbildningar, nätverkande och andra aktiviteter.

– Vi anordnade bland annat ett trainee-event tillsammans med Combient, som är ett branschöverskridande samarbetsnätverk i Norden. Totalt deltog cirka 100 personer från olika traineeprogram och talare i eventet. Det blev ett väldigt uppskattat event där vi fick möjlighet att knyta kontakter med bolag inom Combient, säger Isabelle och fortsätter:

– En av de saker jag uppskattade mest med traineeprogrammet var att jag verkligen fick möjligheten att driva mitt eget nätverk och att jag fick mycket frihet att utforska banken. I egenskap av trainee kunde jag höra av mig till nästan vem som helst inom SEB och fråga om de ville ta en kaffe. Det gav mig en inblick i banken som jag förmodligen inte hade fått annars.

“Jag fick mycket frihet att utforska banken”


”Här premierar man nyfikenhet och viljan att utvecklas”

Isabelles roll under trainee-tiden var som Data Product Specialist på avdelningen Transaction Services. Men några månader efter programmets slut bestämde hon sig för att söka tjänsten som Investment Banking Analyst på avdelningen Equity Capital Markets. 

– Jag trivdes väldigt bra i min tidigare roll, men kände att det här var en möjlighet som jag inte kunde missa. Dels ville jag jobba med något som låg lite närmare marknaden, mitt intresse för aktier och det jag hade pluggat. Dels kände jag, eftersom det här är en relativt krävande roll, att jag borde ta mig an den när den fortfarande passar in i livspusslet. Det är ett väldigt högt tempo och intensiva dagar, vilket jag gillar. 

 

Isabelle berättar att SEB är väldigt måna om att medarbetare stannar länge inom banken, och att de därför också uppmuntrar att man testar på nya avdelningar och roller. 

 

– Kunskap och erfarenhet är såklart viktigt, men här premierar man också nyfikenhet och viljan att utvecklas

 

Läs mer om SEB:s internationella traineeprogram här: International Trainee Programme | SEB | SEB (sebgroup.com)

Antingen/eller

Soluppgång

Solnedgång

Hund

Katt

Räkna

Skriva

Diska

Laga mat

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Branschbäst Professionals

Civilingenjör Branschbäst

Civilingenjör Professionals

Data/IT Branschbäst

Högskoleingenjör Branschbäst

Högskoleingenjör Professionals

Juridik Branschbäst

Juridik Professionals

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag fick nätverka med människor inom hela SEB”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer
SEB
”På SEB fick jag kvitto på att min kunskap har ett värde”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer