Ekonomi Professionals

PwC

”På PwC får du jobba med det du brinner för”

2019-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Smin Fjellner och Åsa Eriksson står i  en öppen lokal med soffgrupper  och lampor i bakgrunden.

PwC ger möjligheter för människor att växa och forma sin vardag. Möt Åsa Eriksson som har valt en kombination av olika roller och Simon Fjellner som fick möjlighet att göra en helomvändning i sin yrkesbana.

Hög kompetens, hjälpsamhet och nära  samarbete ger styrka åt det internationella revisions- och rådgivningsföretaget PwC. Delar som bidrar till att Åsa Eriksson och Simon Fjellner trivs på sina jobb.

Interna karriärvägar

Åsa Eriksson jobbar halvtid som auktoriserad revisor och halvtid med att utveckla och stötta sina kollegor i försäljning av nya tjänster. Hon är också delaktig i PwC:s partnerskap med Norrsken Foundation där personer från PwC sitter hos Norrsken House en dag i veckan för att stötta entreprenörer aktiva inom socialt entreprenörskap.

– Jag hjälper företag som på något sätt jobbar för att göra världen lite bättre, och det är verkligen inspirerande. Vi som är delaktiga i projektet svarar till exempel på  entreprenörernas frågor och hjälper dem nätverka och  skapa kontakter, säger Åsa.

Åsa Eriksson

Titel: Auktoriserad revisor
Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 2012.
Boktips: Att läsa böcker är avkoppling för mig. I somras läste jag Alex Schulmans bok ’Glöm mig’ och den kan jag rekommendera.

Simon Fjellner började som timanställd revisor på PwC. Efter ett år som fast anställd revisor bytte han till HR- avdelningen. Som revisor lärde han sig att förstå affären och den insikten har han med sig in i jobbet som Employer Brand Manager.

– Jag var ute på olika universitet i Sverige för att möta studenter, och det kändes både kul och naturligt för mig att sprida kunskapen om PwC. Cheferna och rekryterarna såg mitt engagemang för HR-frågorna och jag tror att det var därför jag fick möjlighet att prova på rollen. Mitt jobb är att öppna dörren, visa upp vår verksamhet och berätta vad vi gör och vilka karriärmöjligheter vi erbjuder. PwC driver frågan om interna karriärvägar, och både jag och Åsa är ett bevis på att det faktiskt går att jobba med det man brinner för, säger Simon.

Simon Fjellner

Titel: Employer
Brand Manager. Utbildning: Ekonom, bokföring och finans, Umeå universitet, examen 2018.
Boktips: “Stjärnklart” av Lars Wilderäng. Den handlar om ett Sverige i krig, den är mörk men otroligt intressant om hur samhället förändras när allt vänds upp och ner.

Digital transformation

PwC utvecklar nya arbetssätt med målet att arbeta  digitalt, mobilt och flexibelt, vilket ger mer tid till dialog med kunderna.

– Utvecklingen går väldigt fort. Vi bygger egna it-system och har ett samarbete med Kanada om artificiell intelligens och revisionsfrågor. När jag började med revision gjorde jag arbetsuppgifter som fem månader senare utfördes av en robot. Den framtida revisorn behöver inte vara superanalytisk och Excel-kunnig, det behöver vara en person som kan driva kundarbetet och knyta personliga kontakter, säger Simon.

 

Mångfald och inkludering

På PwC har man bestämt sig för att arbeta ännu hårdare för att hjälpa människor, företag och organisationer att age-ra hållbart, både socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

– Det är inspirerande att vi är aktiva inom hållbarhets-arbetet, och det är vi även internt på många sätt. Ett exem-pel är att vi – förutom tillgång till cyklar – har ett avtal med ett taxiföretag i Stockholm som har Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. Det gör att vi kan ta oss till och från våra kunder på ett hållbart sätt, säger Åsa.

PwC

Som revisorer och rådgivare till 60 000 klienter ger vi dig tillgång till många spännande uppdragsgivare – både stora och små. Det innebär självklart en mångfald av karriär- och utvecklingsmöjligheter, men det unika hos oss är att du verkligen kan påverka dina möjligheter och din utveckling själv. Kan du det där du är idag?

Antal anställda: 34 kontor, 2 800 medarbetare i Sverige, 34 000 kunder samt 236 000 medarbetare globalt i 158 länder.

Läs mer: www.pwc.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PwC
Den positiva kulturen nyckeln till PwC:s popularitet
Läs mer
Tove Boija står i en glaskorridor på ett av Trafikverkets kontor.
Trafikverket
”För de som har viljan har Trafikverket möjligheterna”
Läs mer
Smin Fjellner och Åsa Eriksson står i  en öppen lokal med soffgrupper  och lampor i bakgrunden.
PwC
”På PwC får du jobba med det du brinner för”
Läs mer
Jenny Andersson Trafikverket HK
Trafikverket
”Här kan jag rikta min karriär mot det som intresserar mig”
Läs mer