TOPP 10

Essity

“Essity är som en lekplats för kunskap”

2023-12-12

Text: Katarina Gunnerholm

Foto: Pavel Koubek

Londiwes 9-åriga resa på Essity har tagit henne från Sydafrika till Askersund. En utmanande, men rolig, karriär som nu krönts med seger i företagets hälsoutmaning.

Londiwe är kvalitetsansvarig på det ledande globala hygien- och hälsoföretaget Essity. Hon lämnade sin tjänst i Sydafrika för anläggningen i Askersund år 2023. Hon tillskriver Essitys engagemang för individuell utveckling och välbefinnande som anledningen till att ha varit företaget trogen i hela nio år.

Londiwe Gwebu

Titel: Quality Engineer.
Utbildning: Durban University of Technology, Honours Degree in Biotechnology, 2005.
Vilken kulturkrock var störst när du flyttade till Sverige? ”Folk är mer reserverade här och jag kände
ett tag att jag behövde tona ner min personlighet. Men min chef sa, det här är den du är, du måste vara dig själv.”

Att stanna på samma arbetsplats i nästan ett decennium tillhör inte normen idag. Londiwe betonar att Essitys platta hierarki och stöttande kultur tillåter individer att utforska olika roller och växa inom organisationen. 

 

– Ingen dag är den andra lik. Det finns ständigt saker som utmanar mig. Det här är min tredje roll på Essity, så nio år känns inte så långt. Jag blir inte uttråkad eftersom det alltid finns något nytt att lära mig. Essity är som en lekplats för kunskap. 

Essitys hälsoutmaning We Care initierades som ett incitament för att främja fysisk och psykisk hälsa på företaget. Av de 100+ lagen som deltog, slutade Londiwes “Quality Dream Team” som segrare. Hemligheten bakom segern: att ta det på allvar.

 

– Alla såg det som en språngbräda till bättre hälsa och balans i livet. Vi promenerade varje lunchrast, ordnade vandringsturer och skapade en onlinegrupp så att vi kunde hålla kontakt och dela bilder för att motivera varandra.

Teamets engagemang för hälsa på jobbet lever vidare efter segern. Aktiviteter som lunchpromenader och längre månatliga vandringar har blivit en naturlig del av deras teamrutin. Men den positiva påverkan av hälsoutmaningen är inte bara begränsad till fysisk hälsa; den stärkte teamets band. Lagets sammanhållning var tydlig i deras ansträngningar att samla poäng och visade en gemensam strävan mot framgång. Londiwe reflekterar över det nyfunna kamratskapet inom teamet och betonar förbättrad kommunikation och en gemensam passion för utmaningar.

 

– Nu när vi känner varandra bättre arbetar och kommunicerar vi bättre. Genom Essitys hälsoutmaning upptäckte vi också att vi blir väldigt taggade av utmaningar, så det har vi fortsatt att skapa på egen hand.

Essity

 Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.

För mer information, besök: www.essity.com 

Dela det här inlägget

Essity Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Essity
»Kulturen genomsyrar allt vi gör och alla ställer upp för varandra«
Läs mer
Thea Widdgård på Essitys kontor i Mölndal, Thea står i fönstret mellan två gardiner.
Essity
“Vi delar visionen om en mer hållbar värld”
Läs mer
Sofi Vilahamn, Essity
Essity
Ett hållbart arbetsliv även i en oviss omvärld
Läs mer
Josefine Edwall Björklund sitter på huk på golvet framför Essitys reception.
Essity
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något
Läs mer