Topp 50 2023

Essity

“Vi delar visionen om en mer hållbar värld”

2021-11-22

Lästid ca 2 min

Thea Widdgård på Essitys kontor i Mölndal, Thea står i fönstret mellan två gardiner.

#10

Topp 50 2023

Foto: Julia Sjöberg

Vilka material ska Torks produkter vara tillverkade av i framtiden? Det är något som Thea Widdgård, som precis inlett karriären på Essitys populära GO! Program, kommer djupdyka i.

För drygt en månad sedan tog den nyutexaminerade ingenjören Thea Widdgård klivet in på det ledande och globala hygien- och hälsobolaget Essity. Företagets tvååriga graduateprogram, Essity GO! Program, lockar studenter från hela världen som vill jobba med välkända varumärken såsom Libresse, Libero, Tork och TENA – och för en bättre värld. 

– Under min studietid gjorde jag en fältstudie hos en lokal organisation i Kenya som förser flickor i slumområden med mensskydd. Där fick jag upp ögonen för hur viktiga mensskydd är för livskvaliteten. Efter det kändes det självklart att söka till Essity, som arbetar för att förbättra hygien- och hälsostandarden i världen och för att bryta tabun kring mens och inkontinens. 

 

Som en av årets 25 nya graduates kommer Thea få en individuell utvecklingsplan, kunna rotera mellan olika delar av bolaget samt ha en mentor att diskutera karriären med. 

– Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att starta karriären på. Programmet skräddarsys efter mina ambitioner och intressen. 

 Thea Widdgård 

Titel: GO! Graduate inom Research & Development.

 

Utbildning: Högskoleingenjörsexamen, Produktutveckling och design samt masterexamen i Industrial design engineering, Chalmers tekniska högskola, examen 2021.

 

Kan du berätta om något om Essity som inte är allmänt känt?
”Via Essitys personalstiftelse kan man som anställd hyra semesterboenden runt om i hela världen till en billig peng.” 

Essity är känt för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete och har bland annat utvecklat världens första återvinningstjänst för pappershanddukar, Tork PaperCircle. Och det är just Tork som Thea kommer att jobba med i rollen som materialutvecklare på forsknings- och utvecklingsavdelningen i Göteborg. 

– Mitt team arbetar med explorativa projekt där vi identifierar hållbara fibrer som kan ingå i Torks rengöringsdukar i framtiden. Som materialutvecklare har jag en kreativ och problemlösande roll. Jag kommer in i innovationsprocessen i ett tidigt skede och får vara med från idé till lansering. 

 

Under hösten kommer Thea att hålla i paneltester där användarna får testa de material som avdelningen tagit fram. 

– All innovation utgår från kundernas behov samtidigt som vi hela tiden strävar efter att sänka produkternas miljö- och klimatavtryck. 

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att starta karriären på. Programmet skräddarsys efter mina ambitioner och intressen.

Något som förvånade Thea är att Essity, trots sin storlek, har en familjär och inkluderande kultur. 

– Jag kände mig direkt hemma här. Förutom viljan att bidra till en mer hållbar värld så delar vi medarbetare också många intressen. På kontoret i Göteborg arrangeras allt från körsång, yoga och löpning till skidresor, kajakturer och klättring, något som ökar gemenskapen. 

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

 Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.

För mer information, besök: www.essity.com 

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
“Essity är som en lekplats för kunskap”
Läs mer
Essity
»Kulturen genomsyrar allt vi gör och alla ställer upp för varandra«
Läs mer
Sofi Vilahamn, Essity
Essity
Ett hållbart arbetsliv även i en oviss omvärld
Läs mer
Josefine Edwall Björklund sitter på huk på golvet framför Essitys reception.
Essity
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något
Läs mer