Topp 50 2023

Rejlers

»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«

2022-12-09

Lästid ca 2 min

#5

Topp 50 2023

Foto: Patrik Lundin

Möjligheten att kombinera stora energiprojekt med ett entreprenörskap lockade Katrine Lind till Rejlers. Nu är hon en del av bolagets spännande tillväxt- och förändringsresa.

Teknikkonsultbolaget Rejlers tar en ledande roll i omställningen till förnybar energi och en hållbar framtid. Katrine Lind jobbar som gruppchef för bolagets energiprojekt i Stockholm och Uppsala, och är affärsansvarig för tjänsteerbjudandet inom hållbara byggnader.

– Vi jobbar med allt som berör energi-, miljö- och hållbarhetsfrågor kopplat till en byggnads hela livscykel. På min avdelning Energiprojekt handlar det specifikt om frågor kopplade till energi. Där jobbar vi med analys och med att identifiera och implementera åtgärdsprogram för att spara energi, säger hon.

Katrine Lind

Titel: Business Unit Manager.

Utbildning: Civilingenjör energisystem, Uppsala universitet, examen 2011.

Var hämtar du inspiration? ”Från förebilder i branschen som jag ser upp till ledarskapsmässigt eller som driver på förändring inom energi och hållbarhet.”

Katrine kom till Rejlers för 1,5 år sedan efter att ha jobbat både som totalentreprenör och på konsultsidan.
– När jag skulle byta arbetsgivare var det viktigt för mig att jag kunde kombinera de två rollerna – totalentreprenör och konsult. Jag såg dessutom att Rejlers är ett företag med stor potential. Vi är fortsatt ganska små men är mitt i en tillväxt- och förändringsfas som är väldigt spännande och som bidrar till en entreprenörsanda på bolaget. Många som jobbar här vill vara med och driva den förändringen, det är kännbart.

Stora energiprojekt

Utvecklingsmöjligheterna på Rejlers är många och Katrine lyfter möjligheten att genomföra stora energiprojekt som något unikt.

– Det är högt i tak och de som vill vara med och driva förändringsresan och utveckla vårt erbjudande får möjlighet att göra det. Att jobba i stora, genomförandeprojekt är något som är
unikt i konsultbranschen och har varit enormt utvecklande. Jag har vuxit mycket sedan jag började, både i min grupp och på Rejlers i stort.

»Det är högt i tak och de som vill vara med och driva förändringsresan och utveckla vårt erbjudande får möjlighet att göra det«

En familjär känsla

Trots att bolaget växer i storlek och antal anställda finns här en familjär känsla, berättar Katrine. Det är en kultur som genomsyrar hela företaget, hela vägen till högsta ledningen. Man
gör satsningar för medarbetarnas hälsa i både stort och smått med frukost en gång i veckan, regelbundna kontors-aw och föreläsningar. Dessutom får medarbetare ett frikostigt friskvårdsbidrag och möjlighet att gå kurser helt för egen utveckling.
– Jag har trivts bra på Rejlers ända sedan jag började, och fortsätter att trivas bättre för varje dag, avslutar Katrine.

Text: Johanna Jacobsson

Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för våra kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Läs mer: www.rejlers.se/karriar

Dela det här inlägget

Rejlers Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Rejlers
»Vi uppmuntrar till ett kontinuerligt lärande«
Läs mer
Sanna och Åsa på Rejlers sitter i ett bås med väggar av trä.
Rejlers
“Rejlers Play har blivit en snackis på stan”
Läs mer
Ida Landin och Jonas Lundgren står utomhus under varsitt paraply med vatten i bakgrunden.
Rejlers
”Genom att hitta nya arbetssätt blir jobbet ännu roligare”
Läs mer
Anna står lutad vid en hög fåtölj och tittar in i kameran.
Handelsbanken
“Det finns många experter att lära av här”
Läs mer